Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Indul a CTP energitakarékossági programja

A CTP energiatakarékossági programot jelentett be, amelynek első állomása a CTPark üllői raktárbázisán lévő DHL logisztikai raktár.

Az energiafogyasztás mértékének felmérését célzó tavalyi kísérleti projektek eredményéből kiderült, hogy a LED-világítás bevezetése 5%-kal csökkenti az áramszámlát és a beruházás két éven belül megtérül. „Vannak más módszerek is az energiafogyasztás mérséklésére, de a LED a leggyorsabb, a leghatásosabb és ügyfeleink számára is legvonzóbb megoldás” – nyilatkozta Stefan de Goeij, a CTP ingatlangazdálkodási vezetője.



A DHL ellátási láncához tartozó logisztikai ingatlan teljesen „kizöldül”: a 32 500 m2-es raktártérben és közel 50 000 m2 külső területen LED-világításra cserélik ki a régi rendszert.

A mintegy 200 000 eurós projekt már az első évben 120 000 euró megtakarítást hoz, és várhatóan 20 hónapon belül megtérül. A DHL raktárának világítástechnikai korszerűsítése áprilisban fejeződik be. Az elmúlt év végéig a CTP 250 000 m2 alapterületen állt át LED-világításra, és további 400 000 m2-en tervez hasonló korszerűsítést ebben az évben.
(logsped)

2017.02.27.