Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

IBUSZ

Kapcsolódó oldal:  Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. a logisztikai piac fontos szereplője

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. tegnap - a Magyar Logisztikai Egyesület szakmai és szervezési támogatásával -"Logisztikai szolgáltatások az EU határon" témakörben a szegedi Forrás Hotelben konferenciát rendezett. A konferenciát Doór Zoltán MLE elnöke nyitotta meg, majd Gál Pál Zoltán IBUSZ Kft. vezérigazgatója köszöntötte a konferencia részvevőit.
A konferencián előadások hangzottak el az IBUSZ Tranzit Röszke Logisztikai Központ ( logisztikai telephely) kialakításáról, a régiós, eurorégiós logisztikáról, a Szegedi Logisztikai Szolgáltató Központ fejlesztésének jelenlegi helyzetéről és a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) üzemeltetéséről.


Gál Pál Zoltán az IBUSZ Kft. vám üzletág igazgató ismertette a IBUSZ Tranzit Röszke Logisztikai Központ ( logisztikai telephely) kialakítását, amely a röszkei határtól 1 km-re, az 5-ös főút és a Röszke - Mórahalom útkereszteződésben. A közel 4,5 hektáros ingatlanon 1760 m2 hasznos raktározási terület található.

Az épület korábban nem raktározási célokat szolgált, így azt erre a célra rendeltetésszerűen át kellett alakítani: az 1760 m2-es raktárból 560 m2 "D" tűzveszélyességi, míg 1200 m2 "C" tűzveszélyességi fokozatú közvámraktár, illetve ÁFA raktár jött létre. Ezen belül 40 m3 hűtő kapacitással is rendelkezik. A beruházás értéke megközelítette a fél milliárd forintot. Jelenleg az IBUSZ túl van egy új, 3000 m2 területű raktár tervezési fázisán.

A logisztikai telephelyre is kiterjesztve a cég rendelkezik engedélyezett feladói, illetve engedélyezett címzetti engedéllyel, mely lehetőséget biztosít arra, hogy döntő többségében a vámhivatal jelenléte nélkül érkeztethessen vagy indíthasson szállítmányokat. A telephely adottságai megfelelnek annak a követelménynek is, mely lehetőséget biztosít a fuvarozók részére a 111/1995. (IX.21.) Korm. rendeletben illetve a hazánkban is kötelezően előírt a Tanács 1985. december 20-i 3820/EGK rendeletében foglaltak betartására. Előbbi a 7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik hétvégi közlekedéséről, míg utóbbi a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról (mentességek, vezetési és pihenőidők) szól.

A Központ jelenleg 110 kamion egyidejű befogadására alkalmas, szilárd burkolatú, őrzött parkolóval rendelkezik, melynek kibővítése újabb 100 férőhellyel befejezés előtt áll. Az itt megpihenőket 70 fős étterem, kereskedelmi egység, fürdési és tisztálkodási lehetőség, valamint kamionmosás várja a nap 24 órájában.

További előadások hangzottak el régiós, eurorégiós logisztikáról, a Szegedi Logisztikai Szolgáltató Központ fejlesztésének jelenlegi helyzetéről és a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) üzemeltetéséről.

Gál Pál Zoltán IBUSZ Kft. vezérigazgatója egy feltett kérdésre válaszolva elmondta, hogy a teljes körű logisztikai szolgáltatás, jelenleg -elsősorban- a kamionok személyzetére terjed ki. (logsped)

További információk:2005. 06. 02.