Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Hűtőház és logisztikai központ épült Birjánban

Átadták a hűtött termékek forgalmazásával foglalkozó Novro Kft. mintegy 600 millió forintból épült hűtőházát és logisztikai központját a baranyai Birjánban szerdán. (MTI)

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az eseményen azt mondta: Birján jó példája annak, miként lehet egy települést összefogással, a források hatékony felhasználásával élhetővé és sikeressé tenni.

Az államtitkár kiemelte, hogy a mintegy félezer lakosú községben 31 vállalkozás működik, közülük 3 árbevétele meghaladja az évi 3 milliárd forintot, alkalmazottaik összlétszáma pedig a 150-et.

Kitért arra, hogy Birjánban a szociális támogatási formák keretében a Start munkaprogramban is ösztönzött agrártevékenységet folytatnak, amelynek köszönhetően több ezer tonna zöldséget értékesítenek Pécsett és környékén. A szakpolitikus szólt arról, hogy a község élén 17 éve álló Novreczky János József polgármester, továbbá a képviselőtestület tagjai társadalmi megbízatásban, ellentételezés nélkül látják el feladatukat, ezzel az elmúlt években mintegy 100 millió forintot takarítottak meg Birjánnak.

Rákossy Balázs hozzátette, hogy a község a helyi adóbevételek jelentős részét infrastrukturális fejlesztésekre fordította, kedvező környezetet teremtve a vállalkozásoknak, növelve a község vonzerejét a fiatalok, a családosok körében.

Az államtitkár az eseményen felolvasta Orbán Viktornak erre az alkalomra írt levelét, amelyben a miniszterelnök hangsúlyozta: büszkeséggel tölti el, amikor látja, Magyarországnak nemcsak a nagyvárosai, hanem a községei is a fejlesztés, a fejlődés útjára lépnek.

A most átadott hűtőház és feldolgozóüzem azt mutatja, hogy Birján megértette az idők szavát: ahelyett, hogy egy majdani lehetőségre várt volna, kellő merészséggel, jövőbe vetett bizalommal és a választók javát szolgáló vezetéssel belevágott a megvalósításba - jegyezte meg a kormányfő.

Novreczky János József polgármester, a Novro Kft. tulajdonosa az MTI-nek elmondta, a cég 1993 óta családi vállalkozásként és jelenleg 50 alkalmazottal működik, az általuk forgalmazott termékekből a hazai piacon kívül Romániába, Horvátországba és Lengyelországba is szállítanak.

Hozzáfűzte, hogy a birjáni központú társaság 2013-ban nettó 4 milliárd, tavaly 4,5 milliárd forint árbevételt ért el, idén ennél kevesebbet várnak.

Megjegyezte, a 134 millió forintos európai uniós támogatással épült logisztikai központra azért volt szükség, hogy egy helyen végezhessék eddig több ingatlanban folytatott tevékenységüket, s ezzel csökkentsék a költségeiket. A háromnegyed hektáros területen fekvő 1500 négyzetméteres ingatlan egy 600 tonna tároló kapacitású hűtőrészleget, húsfeldolgozót, csomagolót és irodákat foglal magában.
(logsped)

2015.11.25.