Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébHuawei: Európai logisztikai központ

Kapcsolódó oldal:  A Huawei bővíti a biatorbágyi üzemét és minden Európába szánt termékét Magyarországon keresztül készül az európai piacra szállítani. (MTI)    
(logsped)
2013.09.10.
Huawei: Európai logisztikai központ

Európai logisztikai központ létrehozását és gyártókapacitásának növelését tervezi az idén Magyarországon a Huawei kínai távközlési vállalat.

Egyelőre keresik a logisztikai központ legmegfelelőbb helyszínét, döntést a következő hónapokban hoznak. Sun Ye, a vállalat társadalmi kapcsolatokért és kormányzati ügyekért felelős igazgatója közölte, hogy elsősorban nem építkezésben gondolkodnak, hanem lehetőség szerint üresen álló ingatlanokat használnának erre a célra.

William Chen beszámolt arról, hogy a logisztikai központ tervezésével párhuzamosan megkezdik a gyártókapacitás növelését, amellyel a magyarországi termelésből származó bevétel a 2009-es 300 millió, a 2010-es 600 millió és az idei 1,2 milliárd bevétel után jövőre várhatóan eléri a 3 milliárd dollárt. Az elsősorban indirekt alkalmazottak száma pedig a mostani ezerről 3 ezerre nő.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Huawei 2004-ben jelent meg Magyarországon, ahol mára európai ellátó központot hozott létre. Jelenleg Komáromban és Pécsen termeltet, a baranyai megyeszékhelyen a finn Elcoteq gyártóbázisán telekommunikációs hálózati rendszereket készíttet a vállalat mintegy félezer alkalmazottjával. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Huawei a jövő hónaptól Pécsről kívánja megoldani nyugat-afrikai partnerei ellátását.

William Chen utalt rá: a világszinten 110 ezer alkalmazottat foglalkoztat Huawei dinamikusan növekedett az elmúlt években, termelését 2006-hoz képest 2009-re megháromszorozta. A cég 2009-ben 21,8 milliárd, 2010-ben 28 milliárd dollár bevételt ért el, idei terve pedig 31 milliárd. A Huawei-termékek a világ lakosságának harmadát szolgálják ki, az 50 legnagyobb távközlési szolgáltató közül 45 tartozik a kínai távközlési világcég ügyfelei közé.

A Huawei Kínában és Magyarországon globális ellátó központot, Brazíliában, Mexikóban, Indiában, valamint Dubaiban regionális ellátó központot tart fenn.

Páva Zsolt , Pécs fideszes polgármestere hangsúlyozta, hogy a Huawei gyártókapacitásra vonatkozó döntése nagy lépést jelent a város gazdaságának fejlődése szempontjából, hiszen Pécsen 10 éve nem volt komolyabb munkahelyteremtő program. Úgy vélte: a cég fejlesztéseinek köszönhetően ezres nagyságrendű lesz a munkahelyek számának bővülése a baranyai megyeszékhelyen.

A Huawei április közepén jelentette be, hogy felfuttatja magyarországi termelését és a logisztikai szolgáltatások bővítésének köszönhetően Magyarország lesz a Huawei második legnagyobb ellátó központja. (VG)

2011.06.08.