Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Hörmann: acél beltéri ajtók

Kapcsolódó oldal:  Hörmann: acél beltéri ajtók

Építkezéskor általában kevés figyelmet fordítanak a pince vagy egyéb alagsorban lévő helyiség ajtajának kiválasztására, pedig azok tűz vagy betörés esetén megvédhetik az egész házat a komolyabb károktól.

"A Hörmann tervezőik mindig szem előtt tartják a biztonságot, amikor egy terméket megalkotnak. De ez nem csak a betörők elleni védelmet jelenti: a tűz, a füst, a víz vagy akár a zaj elleni védelem is legalább annyira fontos egészségünk szempontjából.

A pince az a helyiség, ahová a legtöbb tervező a kazánt rejti. Bár a modern kazánok szigorú biztonsági előírásoknak felelnek meg, a szakemberek mégis "melegen" ajánlják a megfelelő tűzvédelem kialakítását a kazánnak szánt szobában.

A Hörmann tűzgátló ajtói legalább 30 percig ellenállnak a tűznek, ami döntő jelentőségű lehet a lakók és a tűzoltók számára egyaránt. Továbbá olyan kiegészítőkkel is kérhetjük ezeket az ajtókat, amelyek a füstöt sem engedik át és hangszigetelést is biztosítanak.

Hörmann: acél beltéri ajtó


Nem csak a kazánnak, hanem a mosókonyhának vagy szaunának is helyet biztosíthat az alagsor. Így a tűz mellett a víz is komoly gondot jelenthet. A légtérbe kerülő nedvesség, pára hatására egy fa ajtó könnyen vetemedhet, mindezeknek a fokozott külső hatásoknak azonban egy jó minőségű acélajtó ellenáll. A kertbe nyíló ajtók esetében pedig a betörők elleni védelmen van a fő hangsúly.

A Hörmann acélajtói felfúrásbiztos zárral, több pontos reteszeléssel és masszív acélcsapokkal védik az ajtó mögött elhelyezett értékeinket. (logsped)

2010.11.29.