Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A hitel és lízingválasztó program bővül

Kapcsolódó oldal:  A hitel és lízingválasztó program banki termékekkel bővül

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tegnaptól a hitelintézetek - így bankok, takarékszövetkezetek - lakossági hitelkonstrukcióinak hitel- és lízingválasztó programját is elérhetővé tette internetes honlapján.

A kibővített program segítségével immár mintegy 200 hazai pénzügyi intézmény több ezer fogyasztási, lakáscélú, illetve szabad felhasználású finanszírozási konstrukciója válik megismerhetővé és összehasonlíthatóvá az ingatlanlízingtől kezdve egészen például a hitelkártyákig. Az ügyfelek pontos, naprakész tájékoztatását szolgáló internetes termékválasztó program a pénzügyi intézmények kötelező, s folyamatosan frissülő adatszolgáltatására épül.

A termékválasztó programban - a hitel- és lízingkonstrukciók jellemzői és kondíciói mellett - az ügyfelek hasznos fogyasztóvédelmi információkat, pénzügyi szótárt, mérlegelendő szempontokat és figyelemfelhívásokat is találnak.

Azoknak, akik nem tudják, hogy pontosan milyen típusú hitel lehetőséget keresnek, a döntést megkönnyítendő, több lépcsős segítő program áll rendelkezésre.

Ha pedig egy ügyfél számára több konstrukció is megfelelőnek tűnik, a kiválasztott pénzügyi termékek külön hitel-kalkulátor alkalmazásával is összehasonlíthatók.

Utóbbi segítségével átgondolható például a futamidő választása, és megismerhető az esetleges kamatváltozásoknak a törlesztő részletekre gyakorolt hatása is. (pszáf)

További információk:2010.07.16.