Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébHírlevél marketing

Kapcsolódó oldal:  Tegye sikeresebbé vállalkozását a hírlevél marketinggel

A hírlevél marketing könnyen megvalósítható a Webgalambal, az egyik legnépszerűbb hírlevélküldő szoftverrel.

Hogyan változtatja sikeresebbé az ön vállalkozását is a hírlevél marketing?
Avagy fedezze fel mi a titka azoknak akik már pénz keresnek vele!

Ha pár évtizeddel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy tud egy olyan reklám lehetőséget amelynek segítségével, hasonlóan a szórólaphoz, folyamatosan küldhet leendő ügyfeleinek, vásárlóinak ajánlatokat, ám ennek nincs se nyomdai se postázási költsége és csak azok kapják meg a reklám anyagot akik kifejezetten érdeklődnek az ön ajánlata iránt akkor bizonyára kineveti az illetőt.

S ha ehhez még hozzátette volna az illető, hogy a fentieken kívül a kiküldött reklámokról azonnali visszajelzést is kap, tudni fogja kik azok akik elolvasták, melyik hirdetése volt népszerűbb, vagy, hogy előre elkészítheti reklám anyagait amelyet beállított időközönként automatikusan megkapnak érdeklődői akkor már biztosan őrültnek tartotta volna.

Pedig ezután jön még csak az igazi "őrültség" mert mindezt egy nevetséges alapáron megvásárolt eszközzel valósíthatná meg és utána soha többé az évek során nem kellene fizetnie érte és mindezt pár gomb megnyomásával tehetné meg!!!

S ez még csak a jéghegy csúcsa...

Mára mindez a valósággá vált!

A technika eljutott arra a szintre amikor ezek az igazán hatékony marketing eszközök a mindennapi üzlet részévé váltak. Használatuk rendkívül költséghatékony mégis az egyik leginkább profit termelő eszközökké váltak amelyek könnyedén elérhetőek kis és közepes vállalkozások számára is.

Ezek az eszközök a hírlevél rendszerek.

Ma már ritka az olyan háztartás ahol ne lenne legalább egy számítógép. Az internet a mindennapok részévé vált. Az internetes vásárlások és üzleti forgalom is hatalmas méreteket ölt, de ami igazán fontos az az, hogy ma már a vásárlások előtt szinte minden termékről vagy szolgáltatásról az interneten informálódnak az emberek.

Míg a hagyományos médiában, újságokban több százezer forintos árakon vásárolhat meg egy alig pár négyzet centiméteres hirdetést amelyet csak aznap olvasnak el (ha egyáltalán észre veszik) addig az internetre direkt azért mennek fel a felhasználók, hogy ezt az információt megkapják.

Ha jól van megtervezve és felépítve a hírlevél rendszer valamint professzionális hírlevélküldő szoftvert használ akkor tulajdonképpen a leendő vásárlói fognak önnél jelentkezni, hogy az ön reklámját elolvashassák, majd vásároljanak.

AUTOMATIZÁLT MARKETING

A sikerért mit áldozna fel, az idejét vagy a pénzét?

Elterjedt nézet, hogy a hatékony marketingre áldozni kell! Két megoldás közül lehet választani, vagy pénzt vagy időt szánunk rá. Nos, akinek bármelyikből is nagyon sok van annak nyilván nem okoz problémát dönteni. Érthető módon azonban a kisebb vállalkozások jellemzően inkább az idő ráfordítást választják, saját maguk írják reklám anyagaikat, linkeket cserélnek az interneten, stb.

Nem sok igazán jó módszer létezik amellyel mind az idejét mind a pénztárcáját megkímélheti úgy, hogy ez nem a reklám hatékonyságának rovására megy. De azért létezik ilyen is.

A hírlevél sorozatok a legjobb példái annak, hogy a technika fejlődése új lehetőségeket kínál már a legkisebb vállalkozásnak is, olyan áron amelyet csak az nem engedhet meg magának akinek nulla a forgalma. Pedig pont azok számára van a legnagyobb szükség erre.

Pár nap alatt akár évekre előre elkészíthető, folyamatos és hatékony hirdetési forma amely menet közben is alakítható, mérhető eredményeket produkál.

Amikor hírlevél rendszert üzemeltet akkor az csak az alapja a lehetőségeknek, hogy időszakosan elküldni akcióit, ajánlói olvasóinak. Bár ez is hihetetlenül nagy előnyt jelent, gyakorlatilag olyan mintha ingyen szórólapoztatna a vállalkozás, nem a csak nyomdai és szerkesztési költségek nélkül, hanem ingyenes célba juttatással, postai költségek nélkül.

Mi a titka a bizonyítottan hatékony e-mail marketingnek?

Az igazán látványos és folyamatos forgalom növekedést azt az úgynevezett követőlevelek használatával érheti el.

A követő levél tulajdonképpen annyit jelent, hogy az előre elkészített leveleit olvasói sorban megkapják akármikor is iratkoznak fel. Előre beállítható, hogy hány napos késleltetéssel (követéssel) kapják leveleit a feliratkozásuk időpontjához képest.

Egy egyszerű ám eredményes példa:

Vegyük például azt, hogy ön el szeretné érni, hogy aki weboldalára téved az ne csak addig a pár percig (egyébként átlagosan mindössze 14 másodpercig!) találkozzon az ön termékeivel ajánlatával hanem folyamatosan, addig amíg végül vásárló nem válik belőle.

Ehhez a legegyszerűbb mód ha elkészít egy levélsorozatot. Példánkban mondjuk heti rendszerességgel szeretné küldeni leveleit és legalább két hónapig szeretné "puhítani" a lehetséges vásárlót. Tehát 10 levélre lesz szüksége. Ebben a tíz levélben ön nem reklámokat és ajánlatokat helyezne el, hanem látogatója számára fontos információkat.

A legelterjedtebb módszer, hogy olyan információkat oszt meg olvasóival szakmájával kapcsolatban amelyet ön már valószínűleg természetesnek vesz. Például ha ön bútorokat árul akkor bizonyára sokat tudna írni arról, hogy milyen problémák adódhatnak szállításkor, összeszereléskor, hogyan érdemes védeni bútorainkat, sőt akár lakberendezési ötleteket is adhat (plusz haszonként a berendezés többi eleme is megvásárolható önnél).

Higgye el akármilyen terméket vagy szolgáltatást árul vannak olyan információi amelyek fontosak vásárlóinak és ön ismeri ezeket. De ha ön nem a szavak embere vagy nem jut eszébe merre induljon akkor sincs gond mert ma már rengeteg nagyon jó internet marketing szakembert találni a neten akik örömmel elkészítik levél sorozatát. Javasoljuk például a www.webmotivator.hu oldalt.

A levelek kezelése szinte gyerekjáték.

A Webgalamb szoftverrel a levélsorozatok kezelése annyira egyszerű, hogy bárki el tudja végezni. Mindössze pár kattintással beállíthatja a teljes sorozatot és utána akár évekig hozzá sem kell nyúlnia.

Annyi csak a teendő, hogy mindegyik létrehozott levélhez megadja annak a napnak a számát amennyivel késleltetni szeretné az olvasó feliratkozásához képest.

Tehát ha mondjuk 10 darab levele van és azt heti rendszerességgel szeretné küldeni olvasóinak akkor az első levélnél megad 7 napot, a következőnél 14-et, majd 21-et és így tovább hetesével. S akár januárban, akár augusztusban iratkozik fel olvasója biztos lehet benne, hogy az ön leveleit szép sorban heti rendszerességgel meg fogja kapni.

Lehet éjszaka vagy szabadság, ön elmehet nyaralni a rendszer akkor is dolgozik önnek.

További információkat talál Magyarország egyik legnépszerűbb hírlevélküldő szoftver weboldalán a www.webgalamb.hu címen. (logsped)

2008.08.12.