Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébHigi Papírsoft

Kapcsolódó oldal:  A szolnoki ipari parkban marad a papírüzem

A Higi Papírsoft gyárának alapkövét 2006. április 19-én rakták le a szolnoki ipari parkban. Azóta az üzem elkészült, sőt a gépeket is elhelyezték.

A termelést 160 alkalmazottal kezdték volna meg, ez azonban a mai napig sem történt meg. Sőt, felmerült, hogy a tízmilliárd forintos beruházás hiába valósult meg Szolnokon, ugyanis a város és a befektető között komoly nézeteltérések keletkeztek. A Higi Papírsoft Zrt. vezérkara korábban úgy nyilatkozott, hogy a telekre nincsenek bevezetve a közművek és az ígéretekkel ellentétben a támogatások is elmaradtak. Egy meg nem erősített információ szerint a cég kivonulna Szolnokról és üzemét Szlovákiába telepíti.

Szalay Ferenc arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a papírüzem Szlovákiába történő áthelyezése téves információkon alapult. Szerdán délután tárgyalt a cég vezérkarával. A nézeteltérések a közműépítés költségeinek megoszlásában vannak, azonban tegnap sikerült megállapodniuk, így egy héten belül rendeződik a helyzet. A tízmilliárd forintos beruházással létrejövő gyárban papírzsebkendő, szalvéta illetve más háztartási papíráruk gyártásához szükséges alapanyagot fognak előállítani. A tulajdonosok kelet-európai mintaüzemnek szánják a szolnokit. (index)
(logsped)

További információk:2008.01.28.