Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Hamarosan indul a NOK

Még február 24-i ülésén döntött a kormány a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) felállításáról szóló törvényjavaslatról, amit várhatóan hamarosan benyújtanak a parlamentnek. Rogán Antal még januárban beszélt arról, hogy új lakástakarék-pénztárat hoz létre a kormány. Az otthonteremtési közösséggel párhuzamosan fut a kormány családi otthonteremtési programja is. (origo)

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője január 18-án jelentette be, hogy a Nemzeti Otthonteremtési Közösség néven új lakástakarék-pénztárat hoz létre a kormány. Akkor a miniszter arról beszélt, hogy a kormány a területet érintő törvényjavaslatokat még márciusban benyújtja.

A kormány február 24-i ülésén tárgyalta a Nemzeti Otthonteremtési Közösségről szóló előterjesztést, amelyet utóegyeztetés elrendelésével elfogadott. A kormány döntése szerint az utóegyeztetése megtörtént, a törvényjavaslatot a közeljövőben benyújtják.

A Nemzeti Otthonteremtési Közösséggel az a kormány célja, hogy hogy a mostani lakástakarék-pénztári rendszernek versenytársa legyen. Rogán szerint, míg az állam 50 milliárd forinttal finanszírozza a mostani rendszert, addig a másik oldalon alig épülnek új lakások.

Rogán arról is beszélt, hogy az új szövetkezetek felállításával természetesen a mostani rendszerben lévők megtakarításai megmaradnak, és az állami támogatás is folyamatos lesz. A miniszter arra számít, hogy az új szövetkezetek jogilag áprilisban jöhetnek létre, a tényleges működést csak az év második felében kezdhetik meg.
(logsped)

2016.03.13.