Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA GYSEV Cargo a soproni konténerterminálját Uniós támogatással fejleszti

Kapcsolódó oldal:  A GYSEV Cargo a soproni konténerterminálját Uniós támogatással fejleszti

Több mint 106 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a GYSEV Cargo Zrt. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében, miután sikerrel pályázott a soproni Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ konténertermináljának fejlesztésére - tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.

A beruházás teljes költsége 354 millió forint. A társaság közleménye szerint a munkálatokat már ősszel elkezdték, a terminál bővítését várhatóan jövő tavasszal fejezik be.

A projekt keretében bővítik a tárolóhelyet, fejlesztik a konténerkövető rendszert, illetve beszereznek egy konténeremelő targoncát.

A cég közlése szerint a tervezett bővítésnek köszönhetően összesen csaknem 470-nel nő a tárolható konténerek száma. A konténerkövető rendszer lehetővé teszi a terminálon található konténerek mozgatásának nyilvántartását, a rakodások rögzítését, valamint a konténerek helyzetének GPS alapú meghatározását.

A konténeremelő targonca a legmodernebb technika használatával biztonságos munkakörülmények mellett lehetővé teszi a logisztikai igények teljes kiszolgálását - közölte a GYSEV Cargo.

A fejlesztéssel a soproni Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ a piaci igényekhez alkalmazkodva versenyképes logisztikai megoldásokat kínálhat - olvasható a közleményben. (logsped)

2012.12.20.