Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Goodman Budapestről irányítja közép-kelet-európai terjeszkedését

A Goodman (ASX: GMG), az ipari ingatlan és üzleti park fejlesztéssel és létesítménykezeléssel foglalkozó nemzetközi integrált ingatlan csoport ma Budapesten hivatalosan bejelentette a Közép-Kelet-Európára vonatkozó fejlesztési terveit. A Goodman a térségben tervezett terjeszkedést budapesti irodájából irányítja.Terjeszkedés Közép-Kelet-Európában

Az integrált ingatlan csoportként működő Goodman ingatlanfejlesztéssel és létesítménykezeléssel foglalkozik nemzetközi szinten. A csoport üzleti parkokba, ipari ingatlanokba, raktárakba és disztribúciós központokba végez befektetéseket. Ezen kívül több, tőzsdén jegyzett, illetve nem jegyzett papírokból álló ingatlanbefektetési alapot is ajánl, amelyek segítségével a befektetők hozzáférhetnek a csoport különleges szolgáltatásaihoz és ingatlan eszközeihez.

A Goodman kezelt ingatlanvagyonának összértéke 21,3 milliárd euró (mintegy 5 500 milliárd forint). A csoport 650 ingatlant kezel, s ezzel a világ legnagyobb, tőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési csoportjainak egyike, mely 18 országban, 37 irodában több mint 1 300 alkalmazottat foglalkoztat. Európában a Goodman az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Törökországban, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon rendelkezik irodával.

A Goodman ma hivatalosan bejelentette Budapesten a közép-kelet-európai piacra vonatkozó fejlesztési terveit. A térség lendületes gazdasági növekedése, magas fogyasztói költése és még mindig fejlődő ipari tevékenysége miatt a Goodman jelentős növekedési lehetőségeket lát a régióban. A magas minőségű raktárterületek iránti kereslet meghaladja a kínálatot, a munkaerő nyugat-európai összehasonlításban is versenyképes, a jogrendszerek megbízhatóak és átláthatóak. A régió kitűnő földrajzi helyzete szintén előnyt jelent.

A kezdeti időszakban a Goodman a magas minőségű raktárakra helyezi a hangsúlyt Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Szlovákiában. Török Zsombor, Közép-Kelet-Európai regionális igazgató szerint "a nemzetközi logisztikai piac résztvevői és a gyártók továbbra is folytatják logisztikai és gyártási létesítményeik áthelyezését Közép-Kelet-Európába. Örömmel válaszolunk a minőségi raktárterek iránti keresletre oly módon, hogy a Goodman integrált ügyfélszolgáltatásait ajánljuk."

A Goodman Magyarországon

A Goodman terjeszkedési terveit a térségben a közép-kelet-európai régió budapesti központi irodája fogja irányítani. Az ország stratégiai elhelyezkedése, a logisztikai folyosók és a hét szomszédos ország miatt Magyarország hosszú távon vonzó közép-európai központ és működési kiindulópont lesz a régióban.

A Goodman jelenleg egy 22 000 négyzetméter alapterületű raktárt fejleszt Gyálon, Budapest vonzáskörzetének egyik frekventált logisztikai pontján. A rugalmas és kiváló minőségű létesítmény stratégiai elhelyezkedésű, az MO-ás körgyűrű és a Budapestet az ország délkeleti részével és Romániával, Szerbiával és a Balkánnal összekapcsoló M5-ös autópálya kereszteződésénél található. A gyáli projekt 2009 első negyedévétől áll majd a bérlők rendelkezésére.2006-ban a Goodman egy 23 610 négyzetméter alapterületű raktármegoldást kínált Kecskeméten a Bertrans számára, amely Magyarország egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatója. A megoldást egy visszabérlési tranzakció, valamint egy új, 10 000 négyzetméter alapterületű, magas minőségű raktár kialakítása jelentette. A Goodman átvette a Bertrans meglévő logisztikai parkját egy 44 000 négyzetméternyi földterületen Kecskeméten. Ez a megoldás lehetővé tette a Bertrans számára, hogy az ingatlan a mérlegét ne terhelje, de tevékenysége ugyanabban a létesítményben folytatódjon. Ugyanakkor a Goodman megvásárolt egy 20 000 négyzetméternyi földterületet a meglévő logisztikai park mellett, és ott egy új, a Bertrans logisztikai és üzleti igényeinek megfelelő, sikeres üzleti növekedésüket támogató 10 000 négyzetméter alapterületű raktárt és 165 négyzetméter alapterületű irodát fejleszt.Miután 2007-ben a Goodman egy másik jelentős logisztikai szolgáltató, a HOPI részére sikeresen valósított meg egy 23 000 négyzetméteres visszabérlési tranzakciót Magyarországon, ma már egy 16 000 négyzetméter alapterületű megoldást fejleszt számukra Szlovákiában, a pozsonyi régióban. A projekt a Goodman kiemelkedő méretű, 180 000 négyzetméter alapterületű logisztikai központjának a részét képezi, amely Senecben, Szlovákia legfőbb disztribúciós központjában épül. A térség már most is jelentős nemzetközi logisztikai piaci szereplőknek ad otthont. A 180 000 négyzetméteres logisztikai központ raktározási, disztribúciós, és könnyűipari gyártási létesítményeknek megfelelő raktár- és irodai tereket kínál. A HOPI raktár mellett a Goodman jelenleg három spekulatív raktározási egységet épít, több ügyfél által történő felhasználás céljából. Az I. ütem 2008. augusztusi átadásakor a mintegy 30 000 négyzetméteres létesítmény 28 816 négyzetméternyi raktárból, 1 280 négyzetméternyi irodából és 300 négyzetméternyi technikai helyiségekből áll majd.

"Meggyőződésünk, hogy különleges "own-develop-manage" üzleti modellünk a kulcsa a régióban elért sikereinknek. Logisztikai eszközeink hosszú távú tulajdonosai, az ügyfeleink élvezik a mérlegen kívüli finanszírozási ügylet pénzügyi biztonságát. Ezen kívül az is biztosíték számukra, hogy az ingatlanjainkat kitűnő minőségben fejlesztjük és üzemeltetjük. Levesszük a vállukról a terhet, nem kell foglalkozniuk az ingatlan kezelésével, amely lehetővé teszi, hogy fő üzleti tevékenységeikre fókuszáljanak." - tette hozzá Török Zsombor.
(logsped)

További információk:Goodman
Eva Winnen
PR munkatárs
Kontinentális Európa
T +32 2 263 40 00
E-mail:eva.winnen@goodman.com

PeppeR 21 PR Ügynökség
Sarlós Gábor
Ügyvezető Igazgató
Tel : +36 30 941 5951
E-mail:gabor.sarlos@pepperpr.hu


2008.05.19.