Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

GLS: Stabil csomagforgalom, csökkenő bevétel 2009/2010

Kapcsolódó oldal:  



GLS: Stabil csomagforgalom, csökkenő bevétel 2009/2010

GLS Group tegnap tette közzé a 2010. március 31-én végződő üzleti évre vonatkozó eredményeit.

Az Európa egész területén jelen lévő csomagszállítási, expressz- és logisztikai szolgáltató által kézbesített csomagok száma alig maradt el a korábbi forgalomtól, a cég árbevétele és nyeresége azonban a nyomott árak következtében visszaesett. A kézbesített csomagok száma csak kis mértékben csökkent, 350 millióról 345 millióra, miközben a vállalat bevételei 1,8 milliárdról 1,7 milliárd euróra estek vissza. Az EBITA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti) eredmény 132 millió euróra rúgott - ez 15,3 százalékkal marad el az előző évitől, míg az EBITA-árrés a tavalyi 8,7 százalékkal szemben 7,9 százalékot tett ki. "Eredményeink a vérre menő árharc hatásait tükrözik, mivel konkurenseink úgy reagáltak a gazdasági világválságra, hogy árcsökkentésekkel igyekeznek szinten tartani csomagforgalmukat" - mondta Rico Back, CEO GLS Group. "Ez egyes európai országokban és régiókban erőteljesen lenyomta az árakat, de ezt a tendenciát most már meg kell fordítani."

Tervezett beruházások és áremelések

A gyors, megbízható csomagszolgáltatás elképzelhetetlen magasan képzett munkatársak, jól kiépített fizikai hálózat és a modern technológiák alkalmazása nélkül. Rico Back a következőket mondta erről: "Ahhoz, hogy a GLS kiemelkedő színvonalú csomagszállítási szolgáltatásokat nyújthasson, folyamatos beruházásokra van szükség, még a mostani nehéz gazdasági helyzetben is. Ügyfeleinknek, akik elvárják tőlünk ezt a minőséget, fel kell készülniük arra, hogy a minőségnek ára van. Ezért minden országban áremelést hajtunk végre."

A 2010/2011-es üzleti évben a GLS Group közel 50 millió euró értékben készül beruházásokat végrehajtani. A vállalat fejleszti a fizikai hálózathoz tartozó infrastruktúrát, így a telephelyeket, épületeket és szállítószalag-rendszereket, ezenkívül továbbfejleszti és egységesíti informatikai rendszerét is. "A modern informatikai megoldásoknak döntő szerep jut abban, hogy megkönnyíthessük a kommunikációt a feladókkal és a címzettekkel" - mondta Rico Back. "Emellett folytatjuk folyamataink optimalizálását, anélkül, hogy ez a minőség rovására menne."

Óvatos optimizmus

A GLS az idén csak kismértékű fellendülésre számít a gazdaságban és a CEP-piacon. "A válság még nem ért véget. Várható a piacok átalakulása, és ez konszolidációt is hozhat magával. Az év során feltételezhetően minden ágazatban megnő a fizetésképtelenné váló cégek és a vállalatfelvásárlások száma" - jelentette ki Rico Back. "Úgy látjuk, a még mindig bizonytalan gazdasági helyzetben 2010-2011 során stagnálni fog az üzlet. A GLS Group ennek ellenére tovább erősíti európai hálózatát, hogy fenntarthassa szolgáltatásai elismert színvonalát, és készen álljon, ha majd újra beindul a gazdasági fejlődés." (logsped)

2009.05.28.