Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébGebrüder Weiss: Új logisztikai központot nyított a Kaukázusban

Kapcsolódó oldal:  Gebrüder Weiss: Új logisztikai központot nyított a Kaukázusban

A Gebrüder Weiss nyolchónapos építkezés után a közelmúltban hivatalosan használatba vette a grúz fővárosban, Tbilisziben működő logisztikai létesítményét.

Célja, hogy a GW új telephelye Európa és Közel-Kelet, valamint távlatilag Közép-Ázsia közötti forgalomi csomópontjává váljon. "Ezzel a kirendeltséggel szeretnénk ügyfeleink számára jobban feltárni a feltörekvő keleti piacokat" - mondta Wolfram Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának tagja az ünnepélyes megnyitó alkalmával. "Grúziában és a kaukázusi régióban is a nyugati minőségi követelményeknek megfelelő szinten kínálhatjuk teljes szolgáltatási spektrumunkat." A helyi szolgáltatási kínálatban közúti, légi és tengeri szállítmányozás, logisztikai- és projektmegoldások szerepelnek.

Csomópont Eurázsia szívében

A terminál 10.500 m? átrakó- és logisztikai raktárbázissal, valamint 600 m? irodaterülettel rendelkezik. Az összterület 95.000 m?, amely jelentős további bővítési lehetőségeket nyújt. A telephely a repülőtér közvetlen közelében található, és közvetlenül kapcsolódik a grúz fővárost körülvevő fontos közlekedési útvonalakhoz. Következő lépés a vasúti hálózathoz történő csatlakozás, amelyet a grúz kormány jelenleg az egész országban fejleszt. "Jó közlekedési kapcsolatai révén Tbiliszi a kelet és nyugat közötti forgalom ideális csomópontja" - nyilatkozta Thomas Moser, a dél-kelet-európai és FÁK-régió regionális vezetője. A Gebrüder Weiss az új terminálon jelenleg közel 50 dolgozót foglalkoztat. Tervek szerint a létszám összesen 80 dolgozóra nő.

A Passau-Tbiliszi útvonalon már 2012 eleje óta működik a Gebrüder Weiss gyűjtőáru-szolgáltatása. A heti rendszerességgel induló járatok szállítási ideje legfeljebb nyolc munkanap. "A gyűjtőáru-forgalom ilyen formában egyedülálló Németország déli részén, Ausztriában és Svájcban" - nyilatkozta Thomas Moser. "Ezáltal a passaui telephely is az egész Európára kiterjedő GW pro.line gyűjtőszállítmányozási hálózat részévé vált, amiből a Gebrüder Weiss valamennyi ügyfele profitálhat."

Európa és Kaukázus között a Gebrüder Weiss északi és déli szárazföldi útvonalain nem csak a szokásos kereskedelmi árukat továbbítja, mint például ruhákat, fémet, gépeket és élelmiszereket: szállítmányozási és logisztikai vállalatunk számtalan túlméretes és túlsúlyos árut is elszállít, például mentőhelikoptert a kaukázusi hegyekbe, vagy legutóbb éppen 150 traktort a grúz mezőgazdasági minisztérium számára.

A Gebrüder Weiss grúziai piacra lépése már 2012 júniusában megtörtént, transzkaukázusi partnere a Tegeta Motors. Mivel a partnervállalat autóipari beszállítóként örmény és azerbajdzsán exportban érdekelt, ezért az új logisztikai terminál nagy jelentőséggel bír a kaukázusi régióba lépő Gebrüder Weiss számára. A mindkét fél számára előnyös üzleti lehetőség realizálta a közös projektet és a kétoldalú megállapodást. (logsped)

2013.10.06.