Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



A Gebrüder Weiss növelte nyereségét 2015-ben

A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat a 2015-ös üzleti évben túlszárnyalta előző évi nyereségét.

A konszern az előzetes adatok alapján 1,28 milliárd euró forgalmat ért el, ami az előző évhez képest három százalékos növekedést jelent (2014: 1,24 milliárd euró).

„A feszült európai gazdasági helyzet ellenére ¦ a berendezésekre, a termékekre és a munkaerőre fordított befektetéseinknek köszönhetően ¦ az elmúlt évekhez hasonlóan stabilan fejlődni tudtunk, és intelligens logisztikai megoldásainkkal többletértéket teremtettünk ügyfeleink számára. Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk” – vont mérleget Wolfgang Niessner, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke. A saját tőke aránya 56,7 %-ra emelkedett; ez a vállalkozás hitelintézetektől való messzemenő függetlenségét biztosítja (2014: 54,3 százalék).



A konszern az előzetes adatok alapján 1,28 milliárd euró forgalmat ért el, ami az előző évhez képest három százalékos növekedést jelent (2014: 1,24 milliárd euró). „A feszült európai gazdasági helyzet ellenére ¦ a berendezésekre, a termékekre és a munkaerőre fordított befektetéseinknek köszönhetően ¦ az elmúlt évekhez hasonlóan stabilan fejlődni tudtunk, és intelligens logisztikai megoldásainkkal többletértéket teremtettünk ügyfeleink számára. Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk” – vont mérleget Wolfgang Niessner, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke. A saját tőke aránya 56,7 %-ra emelkedett; ez a vállalkozás hitelintézetektől való messzemenő függetlenségét biztosítja (2014: 54,3 százalék).

Terjeszkedés Ázsiában

2015-ben a befektetések összege elérte az 53,75 millió eurót (2014: 56,4 millió euró). A közép- és kelet-európai telephelyek bővítése mellett a Gebrüder Weiss Ázsiában is kiépítette a tevékenységi körét, és ezzel megerősítette pozícióját a nemzetközi logisztika területén. A vállalat Szingapúrban új logisztikai terminált nyitott, így – a dubaji és a sanghaji székhelyek mellett – lefedett egy újabb földrajzi területet az ázsiai kontinensen. „Ügyfeleink részére Ázsiában is az egységes, szigorú európai minőségi szabványok szerint biztosítjuk logisztikai szolgáltatásainkat, ötvözve azt a helyi szaktudással” – mondta Wolfgang Niessner. Kiváló példa erre a Gebrüder Weiss Automotive Logistics vegyes vállalata, amely 2014-es alapítása óta Kínában több nemzetközi autószállító és -gyártó vezető logisztikai szolgáltatója (LLP) lett.

Fókuszban az e-kereskedelem

A folyamatosan növekvő online kereskedelem térnyerésének hatására a Gebrüder Weiss elérhetővé tette eFulfillment termékét egyes közép- és kelet-európai országokban, illetve a házhoz szállítási szolgáltatását (B2C) kétemberes szállítással, beüzemeléssel és szereléssel bővítette: ezzel az osztrák piac vezető szolgáltatójává lépett elő. 2015-ben a DPD ausztriai hálózatát, amelyben a Gebrüder Weiss résztulajdonos csomagszolgálatával (GWP), több mint 1000 magánügyfél használta.

Összességében a közút és a logisztikai üzletág 3,9 százalékkal, 857,7 millió euróra növelte forgalmát (2014: 825,8 millió euró). A Gebrüder Weiss légi és tengeri forgalma 2015-ben 2 százalékos növekedést mutat, amely 293,9 millió eurós forgalmat jelent (2014: 288,1 millió euró). A csomagszolgálat (KEP) és az új üzletek területén a forgalom egy százalékkal növekedett.

A szállítmányozási szolgáltatásoktól a globális ellátásilánc-menedzsmentig

A konszern a tavalyi évben nemcsak a szállítmányozás és raktárlogisztika területén bizonyult sikeresnek, hanem az ellátásilánc-menedzsment területén is, amelynek globális fejlődéséért döntő lépéseket tett. „Ügyfeleink teljes értékteremtési láncát ismernünk és értékelnünk kell, hogy biztosítani tudjuk számukra a megfelelő és optimalizálható üzleti modell kidolgozását. Mindezt hatékony tanácsadással, tervezéssel és logisztikai szaktudással támogatjuk a folyamatos konzultáció során” – fejtette ki Wolfgang Niessner.

Kitekintés 2016-ra

2016-ban a Gebrüder Weiss tovább kívánja erősíteni vezető pozícióját Közép- és Kelet-Európában, illetve az egykori Selyemút mentén, Kína és más tengeren túli piacok irányában. „Termékeinket és folyamatainkat a továbbiakban is ügyfeleink igényeinek megfelelően alakítjuk, és innovatív megoldásokat dolgozunk ki azért, hogy lépést tudjunk tartani a gyorsan terjedő digitalizálási tendenciával” – nyilatkozta Wolfgang Niessner. „Ehhez a jövőben is szakképzett és elkötelezett munkatársakra lesz szükségünk, akik világszerte kiváló szolgáltatásokkal állnak ügyfeleink rendelkezésére.

A Gebrüder Weiss vállalatról

A Gebrüder Weiss közel 6000 munkatársával, 150 saját tulajdonú telephelyével és 1,28 milliárd eurós előzetes éves forgalmával (2015) Európa vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatai közé tartozik. A lauterachi (Vorarlberg) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG égisze alatt a vállalkozás fő üzletágai: közúti szállítmányozás, légi és tengeri szállítás, valamint a logisztika mellett egy sor nagymértékben specializálódott ágazati megoldás és leányvállalat.

Ezek közé tartozik többek között az x|vise (logisztikai tanácsadó cég), a tectraxx (csúcstechnológiás vállalatok specialistája), az inet-logistics (TMS szállítmányozási ügyviteli szoftvermegoldások), a dicall (kommunikációs megoldások, piackutatás, képzés), a Rail Cargo (vasúti fuvarozás) és a Gebrüder Weiss csomagszolgálat (GWP). A konszern ennek a kombinációnak köszönhetően gyorsan és rugalmasan tud reagálni az ügyfelek igényeire. A családi vállalkozás, amelynek a története több mint 500 évi fuvarozásra tekint vissza, számos ökológiai, gazdasági és társadalmi intézkedésével ma is a fenntartható gazdálkodás éllovasának számít.
(logsped)

2016.03.17.