Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébGebrüder Weiss: Megnyílt Prágában az új terminál

Kapcsolódó oldal:  Gebrüder Weiss: Megnyílt Prágában az új terminál

A Gebrüder Weiss Jenečben hivatalosan is üzembe helyezte 10.000 négyzetméteres, veszélyes áruk raktározására is alkalmas átrakó és logisztikai bázis.

A Gebrüder Weiss további befektetéseket valósít meg a Csehországban, és megerősíti jelenlétét a főváros, Prága közvetlen közelében. A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat pénteken (04.19.) Jenečben hivatalosan is üzembe helyezte modern átrakó központját. A terminál közlekedési szempontból kedvező helyen, a nemzetközi repülőtér közelében helyezkedik el, közvetlen összeköttetéssel a cseh főváros környezetében található legfontosabb közlekedési útvonalakhoz. A befektetés összege megközelítőleg 15 millió euró volt.

10.000 négyzetméteres létesítményével, valamint további 3.000 négyzetméteres irodaterületével az új telephely a Csehországban megvalósítandó további fejlesztések kiindulópontja lehet. "Kapacitásunk növelésével még magasabb színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani" - nyilatkozta a cseh ügyvezető, Harald Prohaska. A telephely különlegessége a modern ADR-raktár, amely a jelenlegi legszigorúbb előírásoknak eleget téve a veszélyes áruk raktározását és logisztikáját is lehetővé teszi. "Csehországi hálózatunk optimalizálása nemzetközi ügyfeleink és partnereink számára is hatalmas előnyt jelent" - folytatta Prohaska.

Gebrüder Weiss Jeneč


A csehországi telephely új központjában a Gebrüder Weiss teljes szolgáltatási portfóliója elérhető. Ez a közutas szállítástól a légi és tengeri szállítmányozáson át egészen az egyedi logisztikai megoldásokig terjed. Szolgáltatásait a Gebrüder Weiss itt is a tőle megszokott kiváló minőségben szervezi és valósítja meg.

Több mint 20 éves sikeres működés Csehországban

Az 1992-es piaci megjelenését követően a Gebrüder Weiss komoly fejlődésen ment keresztül Csehországban. A vállalat ma 6 saját telephellyel rendelkezik az ország legjelentősebb gazdasági központjainak közelében. Több mint 300 munkatársa 2012-ben közel egymillió szállítmányt indított útjára, és összesen 57,5 millió euró forgalmat bonyolított le.

A hálózat a közelmúltban két új telephellyel is bővült Hradec Králové-ban és Jablonec-ben (mindkettő a történelmi Csehország területén). A Prága melletti Jenečben megvalósult befektetést még idén a vállalat további bővítése követi a morvaországi Brünnben. A Gebrüder Weiss ezzel tovább erősíti helyzetét a cseh piacon, és további befektetéseket valósít meg a már most jól kiépített csehországi szervezetén belül. (logsped)

2013.04.24.