Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Gebrüder Weiss és a Grundfos együttmüködése

A Gebrüder Weiss Kft. a világ egyik legnagyobb szivattyúgyártója, a dán Grundfos magyarországi gyárainak alapanyagellátási logisztikájának, illetve a hazánkban előállított késztermékek 16 országba történő kiszállítási feladatainak ellátására központi logisztikai raktárat működtet.

A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat, a Gebrüder Weiss a Grundfos alapanyag beszerzését és a késztermékek disztribúcióját sikeresen optimalizálta Magyarországon. A kiszervezett raktárat a Gebrüder Weiss egy ideális lokációban – a négy Grundfos gyáregységtől nagyjából egyenlő távolságra található –, Biatorbágyon üzemelteti. Ide érkeznek a Grundfos pumpákhoz szükséges alapanyagok, és innen indítják 16 export országba a késztermékeket is. A projekt a Grundfos számára 10%-os szállítási költségcsökkenést illetve raktározás kapcsán 1-3%-os költségmegtakarítást eredményez. A kiváló szállítási szolgáltatáshoz a bázist a Gebrüder Weiss saját kelet-európai hálózatának 90 telephelye biztosítja.

Központi raktár Magyarországon

Az elmúlt években a Grundfos Magyarország piaca jelentősen növekedett, 2013 nyara óta négy gyárban állítja elő kiváló minőségű szivattyúit és motorjait.A Grundfos szerteágazó supply chain folyamatainak összehangolására a Gebrüder Weiss komplex megoldást dolgozott ki. A 16.500 m2-es, kifejezetten a Grundfos igényeihez berendezett biatorbágyi raktárban történik az alapanyagok raktározása, a magyarországi gyárak külföldi elosztóközpontjaiba küldött késztermékek cross dock tárolása, illetve innen valósul meg a gyárak kiszolgálása alapanyaggal, és a kiszállítások szervezése Európa-szerte.„Sok előnyünk származik a GW által biztosított szabványosított folyamatokból.” – mondja Major Lajos, a Grundfos-projekt felelős vezetője.

Európai fordítókorong

A magyarországi központi Gebrüder Weiss telephely fordítókorong szerepet tölt be a kelet-európai szállítási relációkban. A Gebrüder Weiss Kft. négy telephelyén jelenleg 246-an dolgoznak, és a dunaharaszti központ volt az első kirendeltség 1990-ben, a rendszerváltás után, amit a cégcsoport nem németnyelvű területen nyitott. Ma, 25 évvel később a Gebrüder Weiss kelet-európai hálózata 19 országot köt össze 90 saját telephelyével és 180 közúti relációjával. A Gebrüder Weiss közúton évente átlagosan 10 millió küldeményt kezel Bécstől Szófiáig, Prágától Pozsonyig és Budapesttől Zágrábig.
(logsped)

2015.07.30.