Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Gázárkedvezmény nagycsaládosoknak 2012-ben

Kapcsolódó oldal:  



Gázárkedvezmény nagycsaládosoknak 2012-ben

A nagycsaládosok 2011 szeptember 30-ig igényelhetik 2012-re a földgáz árkedvezményt - közölte a Magyar Államkincstár (MÁK).

A MÁK tájékoztatása szerint a kedvezményt az igénylőlap kitöltésével és az ehhez csatolt utolsó havi gázszámlával együtt kell a bejelentett, illetve tartózkodási hely szerinti megyei igazgatóságokon igényelni. A Magyar Államkincstár honlapján olvasható tájékoztatás szerint a kedvezmények 2012. évre történő megállapításáról az igénylők 2011. november 15-ig kapnak értesítést.

Nagycsaládosnak azt a jogosultat tekintik, aki legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban. A nemzeti fejlesztési miniszter nemrégiben felülvizsgálta a nagycsaládosok gázár-kedvezményéről szóló rendeletet, és egyértelművé tette, hogy ezt a családtámogatási törvény szerint kell értelmezni. Eszerint pedig az tekinthető nagycsaládosnak, aki a háztartásában legalább három gyermeket nevel, ezért gyermekenként magasabb összegű családi pótlékra jogosult. Amennyiben azonban közülük valamelyik, vagy akár több is befejezte már a középiskolát, a szülő a nagycsaládosoknak járó ellátást már csak a többi gyermek után kapja, de a három - vagy több - gyerekre figyelemmel.

A nagycsaládosoknak járó 95.200 megajoule kedvezmény mértéke egész évre változatlan marad a 2011. évihez képest - tájékoztatták a MÁK ügyfélszolgálatán az MTI-t. A kedvezmény abból áll, hogy eddig a hőmennyiségig a nagycsaládosoknál is a legkisebb fogyasztói kategóriában érvényes árat, azaz a legalacsonyabb árat számlázzák. A szolgáltatók legalacsonyabb ára az 1.200 köbméter éves fogyasztásig érvényes, de egy háromgyermekes család esetében gyermekenként további 200 köbméterig kapják ezt a kedvezményt, ha az igénylésüket a Magyar Államkincstár elfogadta.

Az igénylőlapot a kincstár postai úton megküldte az érintett családoknak, de letölthető a www.allamkincstar.gov.hu internetes honlapról is és beszerezhető a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól. A kedvezménnyel összefüggő kérdésekre a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatain és a call center telefonszámain adnak választ. a call center a 06-1-452-2910, a 06-30-344-0045, a 06-70-460-9005 és a 06-20-881-9535 telefonszámon hívható. (MTI)

További információk:



2011.08.03.