Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébDinamikusan fejlődik a FlyBalaton Ipari Park

Kapcsolódó oldal:  Dinamikusan fejlődik a FlyBalaton Ipari Park

A FlyBalaton Ipari Park Zalavár és Sármellék, valamint a Keszthely-hévíz Kistérségi Iroda és a Cape Clear Aviation Repülőtér Üzemeltető Kft. együttműködésének eredményeképpen kezdte meg tevékenységét ipari parkként.

FlyBalaton légi felvétel

Cél a FlyBalaton Ipari Park olyan multimodális feladatokat ellátó ipari parkká válása, amely a kistérség meghatározó gazdaságszervező tényezője. Küldetése, hogy a fennálló gazdasági problémákat úgy kezelje rövid távon, hogy egyúttal megteremtse a közép- és hosszú-távú fejlődésének alapjait, fokozott figyelmet fordítva a meglévő és tervezett idegenforgalmi beruházásokkal való együttélésre és együttműködésre.

FlyBalaton repülőtér utasfelvételi terminál

Kiemelt terve a kistérség jelenleg egylábon álló gazdasági struktúrájának a megváltoztatása és gazdasági felemelkedésének, foglalkoztatottságának a biztosítása, másrészt a FlyBalaton nemzetközi regionális repülőtérrel szorosan együttműködve annak szolgáltatási és logisztikai feladatainak ellátása.

FlyBalaton teherszállító repülőgép

A Cape Clear Aviation Kft. a FlyBalaton működtetője és fejlesztője. A cég ír és magyar szakértők konzorciuma, akik széles körű szaktudást hoztak a repülőtérre. A Cape Clear Aviation Csoport 2004 decemberében kapta meg a sármelléki repülőtér fejlesztési és működtetési jogait (99 éves bérleti szerződéssel rendelkezik az üzemi területre, a külső területekre pedig bejegyzett vételi joga van).

FlyBalaton cessna repülőgép

A FlyBalaton, amely a Budapest-Ferihegyi és a Debreceni repülőterekhez hasonlóan nemzetközi rangra emelkedett, a repüléssel kapcsolatos valamennyi szolgáltatását egész évben kínálja. A repüléssel kapcsolatos tevékenység kiegészítésére a tulajdonosok ipari park alapítása mellett döntöttek közvetlenül a repülőtér üzemi területe mellett.

FlyBalaton DHL terminál

Az ipari park dinamikusan fejlődik:

A fejődést elösegítette az Ipari Park telephelyének kialakítása.

- A telephely közvetlen kapcsolattal rendelkezik a repülőgép kiszolgáláshoz: Nincsenek köztes szállítási költségek
- A DHL Express Magyarország logisztikai központot és cargo járatokat üzemeltet
- Teljes körű infrastruktúrával ellátott területe kiválóan alkalmas a kis- és középvállalkozások letelepedésére
- Hármas logisztikai csomópont: közúti-, vasút-, légi közlekedés
- Jó elhelyezkedés - Kapu Kelet- és Nyugat-Európához (Zagrab, Graz, Bécs, Budapest 150 km-en belül) - Közvetlen közúti csatlakozás, M7-es autópálya

A repülőtér forgalma folyamatosan növekszik. (logsped/FlyBalaton)

További információk:

FlyBalaton Ipari Park  

2008.09.17.