Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébFényeslitkei ipari park

Kapcsolódó oldal:  A fényeslitkei ipari parkba várják a befektetőket

Október 5-én Nyíregyházán Záhony Európa nyitott kapuja címmel konferenciát tartottak. Záhony térségében vasúti pályákat újítanak fel, korszerűsítik a közutakat.

A konferencia résztvevőit köszöntötte Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. A főszervező Gubik László, a Műszaki és Természettudományi Egyesület megyei szervezetének elnöke volt. A konferencián elsőként Gilyán György, Magyarország moszkvai nagykövete tartott előadást. Elmondta, hogy az orosz piacon a magyar kis- és középvállalkozóknak van mit keresni. Az orosz gazdaság egy éven belül kilábal a válságból.

Huszty András miniszterelnöki megbízott a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról adott tájékoztatót. Hangsúlyozta: hazánknak 31 kínai tartománnyal van kereskedelmi kapcsolata. A magyar szakembereket a vízépítés és a vízgazdálkodás miatt különösen várják a hatalmas országba. Nőtt a Kínába irányuló exportunk. Néhány nap múlva magas rangú kínai küldöttség érkezik Magyarországra, a tárgyalásokon szó lesz Záhony jelentőségéről is.

Bogáti János záhonyi programmenedzser elmondta: számítanak a kínai forgalom növekedésére, a konténeres szállítás elterjedésére is. Cél, hogy a térségben feldolgozzák a keletről érkező nyersanyagok jelentős részét. Szentpéteri Bertalan a Magyar-Ukrán Közös Gazdasági Kamara elnöke arról is szólt, hogy a keleti régió vállalkozói számíthatnak a kamara támogatására.

Az ukrán oldalról egy nagy logisztikai cég, ipari üzem betelepülése várható, de szó van egy energetikai létesítmény felépítéséről is. A területre emellett már korábban jelezte betelepülési szándékát az ukrán Vorskla Steel cégcsoport, amely a tervek szerint 170 milliárd forintos befektetéssel egy közel ezer dolgozót foglalkoztató acélhengerművet építene fel.

Az elözőeket figyelembevéve a fényeslitkei ipari park jelentősége megnövekedett.

Fényeslitkei ipari park videó(index) További információk:


2009.10.09.