Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Fényeslitkei Ipari Park elkészült

Kapcsolódó oldal:  A Fényeslitkei Ipari Park elkészült

Elkészült a 160 hektáros fényeslitke-komorói intermodális közforgalmú ipari-logisztikai park.

A nettó 140 hektáros bérbe adandó területből körülbelül 100 hektárra folynak intenzív befektetői tárgyalások - mondta el Ilenczfalvi-Szász Gábor, a projektmenedzseri feladatokat ellátó Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója.

A legnagyobb potenciális bérlő továbbra is az ukrán Vorskla Steel cégcsoport, amely egy acélhengerművet kíván felépíteni az ipari területen.

A vezérigazgató hozzátette: nagyságrendileg 80-85 hektárra folytatja a tárgyalásokat a minisztérium az ukrán beruházóval. A tervek szerint ebben hamarosan megszülethet a megállapodás, ezután kezdődhet meg a betelepülés.

Ilenczfalvi-Szász Gábor tájékoztatása szerint a holding több érdeklődővel tárgyal a fennmaradó 15-20 hektár hasznosítására; a cégek között vannak kemikáliákat gyártó és forgalmazó, illetve logisztikai-raktározási tevékenységgel foglalkozó társaságok, de feldolgozó üzem is jelezte tárgyalási szándékát. Emellett hírek érkeztek egy esetleges kínai befektető érkezéséről, erről azonban a vezérigazgató nem kívánt részleteket közölni. Jelezte, hogy más távol-keleti érdeklődő is van az ipari területre.

Mint azt Mártha Tibor, Fényeslitke polgármestere elmondta, megnőtt a befektetői érdeklődés a terület iránt. Közlése szerint legutóbb az oroszországi Permből érkeztek delegációk, s egyeztetések folynak kínai érdeklődőkkel is. Munkahelyteremtés szempontjából nagyon fontos lenne a cégek érkezése, mivel 15 százalék feletti a munkanélküliségi ráta ebben a térségben - fogalmazott a polgármester.A 37 milliárd forint összértékű záhonyi gazdaságfejlesztési programban mintegy 500 millió forintot különítettek el a képzési és az átképzési programokra - tette hozzá az önkormányzati vezető. Ebben a térség középfokú oktatási intézményei mellett a Nyíregyházi Főiskola lesz érdekelt, utóbbiban például gépészeti és műszaki, illetve felsőfokú logisztikusi képzések indulnak.

A fényeslitkei ipari logisztikai park a 4-es főúthoz közvetlenül kapcsolódó bekötőúttal, valamint normál és széles nyomtávú vasúti kapcsolattal várja a potenciális befektetőket. A területen emellett teljesen kiépült a teljes kommunális vízi közmű, az elektromos és a gázhálózat. (MNO)

További információk:2011.04.03.