Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Fényeslitke-komorói ipari parkhoz normál- és széles nyomtávú vasút

Kapcsolódó oldal:  A Fényeslitke-komorói ipari parkhoz normál- és széles nyomtávú vasút vezet

900 millió forintos beruházás keretében átadták a Fényeslitke-komorói ipari parkhoz vezető normál- és széles nyomtávú vasútat.

Elkészült a fényeslitke-komorói intermodális ipari-logisztikai területig tartó normál-és széles nyomtávú vasúti infrastruktúra; a beruházás műszaki átadását szerdán tartották Komoró határában. A felső-szabolcsi község vasútállomásától a 160 hektáros park határáig tartó 650 méter széles és 1300 méter normál vágányhálózat kiépítését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végezte el 887 millió forintos beruházási költséggel.

Homlok Zsolt, társaság ügyvezető igazgatója az átadást követően elmondta: a részben normál, részben pedig széles nyomtávú vágányok kiépítése mellett négy normál kitérőt is kialakítottak. Megvalósult a vágányok melletti a térvilágítás, a felsővezetékek és a biztosítóberendezések kiépítése is.

A 32,5 milliárdos, 50 ezer lakost és 16 települést érintő gazdaságfejlesztési program részeként, 3,5 milliárd forintos hazai és uniós forrásból épülő fényeslitkei intermodális parkban jelenleg az alapinfrastruktúra kiépítése van folyamatban. Az első létesítmény, a 107 milliós költségből kibővített korszerű szennyvíztelep már elkészült, s a múlt héten adták át a munkaterületet a park és a 4-es főút kapcsolatát megteremtő útszakasz építőjének, a spanyol Sadesa-nak.(MR)

2010.08.08.