Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Fejlesztések a jászfényszarui ipari parkban

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. által üzemeltetett ipari parkban a Vállalkozói Ház mellett az ipari park területén létrejött egy, 12 hektár teljes infrastruktúrával ellátott földterület is és a fejlesztések tovább folytatódnak.(VG)

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. által üzemeltetett ipari park a megye és a régió egyik legjelentősebb ipari központja. Az 1998-as alapítás óta folyamatosan fejlődő területet több mint 20 cég választotta székhelyéül, telephelyéül, köszönhetően az előnyös földrajzi elhelyezkedésnek, a képzett munkaerőnek, a kiépített infrastruktúrának és az országos átlagnál alacsonyabb iparűzési adónak.

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. legfőbb feladatának tekinti az ideális körülmények megteremtését a nagybefektetőktől a közepes méretű cégeken át a kisvállalkozásoknak is, kihasználva a kedvező helyi adottságokat. A jövőbeni betelepülőknek kiépített infrastruktúrát és fejlesztési lehetőséget kínál a sikeres működés érdekében.

A terület Budapesttől mindössze 60 km-re, az M3-as autópályától pedig csupán 12 km-re található, közvetlenül a 32-es főút közvetlen közelében. A Liszt Ferenc repülőtértől való távolság 52 km, a Hatvan-Szolnok vasútvonal érinti a települést, ahol biztosított a kitérővágány és a rakodási lehetőség. A 32-es főút Hatvan és Jászfényszaru közötti szakaszának 2015 nyarán befejezésre kerülő felújításának köszönhetően már kiszélesített útfelületen, vasúti felüljáróval közlekedhetnek az erre haladók. Az útszakaszon, közel 10 km hosszan pedig kerékpárút segíti majd a közlekedést.

Az ipari parkot a Jászfényszaru Város Önkormányzata tulajdonában lévő Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. működteti. A kft. célja a település és a régió gazdaságának kiegyensúlyozott fejlődése, hatékony támogatása és a piaci igények kielégítése egy modern, komplex szolgáltatásokat kínáló, környezettudatos ipari park működtetésével. A területek alkalmasak iparűzésre, valamint termékek előállítására, gyártásra.

A befektetésösztönzés és a munkahelyteremtés területén tett erőfeszítéseket, valamint a megvalósított beruházásokat, fejlesztéseket a Nemzetgazdasági Minisztérium 2010-ben az "Az év ipari parkja" díjjal ismerte el.

Két éve kiemelt projektként indult az ipari park újabb fejlesztése. Az eddigi legnagyobb beruházás célja új munkahelyek létrehozása további lehetséges betelepülők megnyerésével, kedvező működési feltételek biztosítása a kis helyigényű vállalkozások számára, valamint az ipari parkban elérhető szolgáltatások körének széleskörű bővítése.

A projekten belül készült el az úgynevezett Vállalkozói Ház. Az épületben 10 db egyenként 20 m2-es irodahelyiség, valamint 5 db 23 m2-es emeltszintű irodahelyiség és 6 db 80 m2-es galériázható műhely található, melyek mindegyike tartósan bérbeadó. A Vállalkozói Házon belül az irodák és műhelyek üzleti és szociális helységei mellett rekreációs helyiségek, szaunák, fallabda pálya és kondicionáló terem is megtalálható. Lehetőség van továbbá tárgyaló és melegítőkonyhás rendezvényterem bérletére is.A Vállalkozói Ház mellett az ipari park területén a projekt eredményeként létrejött 12 hektár teljes infrastruktúrával ellátott földterület. A 3000 és 100 000 négyzetméter közötti telkek már várják a Jászfényszarun letelepedni kívánó hazai és külföldi vállalkozásokat. Igény esetén az ipari park menedzsmentje további területeket is előkészíthet a betelepülők számára.

2015 nyaráig átadásra kerül egy 500 négyzetméter alapterületű mulifunkciós csarnok is. Az épület alkalmas lesz termelésre, gyártásra vagy bemutatóteremként történő használatra. Igény szerint két részre osztható, de az építmény telepítése és szerkezete lehetőséget biztosít a későbbi, duplájára történő bővítésre is.
(logsped)

További információk:2014.12.07.