Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Ezer fővel bővít Pesten a GE

Az egy éve megnyílt, mintegy 40 országot lefedő szolgáltató központba főleg pénzügyi szakértőket keresnek, de vesznek fel embereket a HR, az IT, az adózási és a kereskedelmi részlegükbe is. (MTI)

Az új dolgozókat már a Váci úti bázis mellett épülő új ingatlanba költöztetnék nyáron - írja a Napi.hu.

Mintegy ezer fővel bővíti még az idén az éppen egy éve megnyílt budapesti szolgáltató központját a GE - írta a Napi.hu portál pénteken. Az internetes lapnak Shane Fitzsimons, a GE Global Operations alelnöke elmondta: több tényező is szólt amellett, hogy Európán belül Magyarországra esett a választásuk; egyrészt az összes iparáguk jelen van az országban és több mint 13 500 alkalmazottjuk van. Másrészt az országban magasan képzett munkaerő áll rendelkezésre, amit bizonyít, hogy több másik cég is itt működteti szolgáltatóközpontjait - tette hozzá.

Az alelnök beszámolt arról is, hogy 200 munkatárssal kezdték a működésüket, ám ma már 900 munkavállaló segíti a munkájukat a budapesti központban, ezt a létszámot tervezik megduplázni.

Bjorn E. Bergabo, a GE Global Operations Európáért felelős ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy a budapesti központ mintegy 40 országot fed le, amibe Európa, Oroszország és a Közel-Kelet tartozik. A legtöbb munkájuk eddig a pénzügyekhez kapcsolódott, így például számlázási feladatokat is végeznek, de mostanra már több kiszolgáló funkció, például az IT, a HR, a kereskedelem és az ellátási lánc területén is látnak el feladatokat.

Tájékoztatása szerint az idei bővítés keretében ahogy eddig, most is főleg pénzügyi szakértőket keresnek, de vesznek fel embereket a HR, az IT, az adózási és a kereskedelmi részlegükbe is. Közölte, hogy a Váci úti központjuk mellett jelenleg is épül egy új ingatlan. A tervek szerint már a nyáron odaköltöztetnék az új embereket.
(logsped)

2015.02.14.