Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Emelkedtek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjai

Az idén jelentősen emelkedtek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjai- közölte a Netrisk.hu biztosítási portál kedden. (MTI)

A tájékoztatás szerint január első hetében még átlagosan 19 300 forint körüli összegért köthettek személyautóikra kgfb-szerződést az év közben szerződők a Netrisk.hu oldalain, míg február második felére ugyanitt már 25 ezer forint fölé kúszott az átlagos éves díj. A piaci viszonyokat jól mutatja, hogy az idei évközi időszakra már eddig 40 tarifamódosítást hirdetett meg az érintett 15 biztosító. A legnagyobb mértékben ezúttal a középkategóriás - a 76-150 kilowatt motorteljesítményű - autók díja drágult.

Kevesebbet kell fizetnie annak, aki kármentesen vezet

"A díjak emelkedése elkerülhetetlennek tűnik. Az alacsony üzemanyagár miatt többen és többet használják az autójukat, így a károkkal kapcsolatos költségek is emelkednek" - hangsúlyozta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

A Netrisk.hu adatai szerint továbbra is a kármentesen vezető autósok számíthatnak a legkisebb mértékű emelésre, a díjak leginkább a gyengébb bónuszkategóriákban lódultak meg - olvasható az összegzésben.
(logsped)

2015.02.24.