Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébElővárosi vasúti kocsik felújítása

Kapcsolódó oldal:  A Bombardier újabb elővárosi vasúti kocsik felújítására kapott megrendelést

A Bombardier MÁV Kft. megrendelést nyert el 46 darab Bhv típusú elővárosi vasúti kocsi felújítására a MÁV Zrt-től. A szerződés értéke mintegy 4,5 milliárd forint. A járművek szállítására a szerződés szerint 2008. december és 2009. december között kerül sor.A járművek felújítását a Bombardier többségi tulajdonában levő üzemben, Dunakeszin végzik. Az átépítés magában foglalja az oldalfalak, a homlokfalak, a tető és az elhasználódott alkatrészek cseréjét, a forgóvázak és a műszaki berendezések korszerűsítését, valamint a teljes belső tér megújítását. A felújított járművek magyarországi belföldi forgalomra alkalmas új elektromos berendezésekkel, távvezérlésű elektro-mechanikus lengőajtókkal, textilhuzatos ülésekkel, új ablakokkal és üvegszál erősítésű műanyag belső burkolattal készülnek.Laurent Troger, a Bombardier Transportation Szerviz divízió európai alelnöke a megrendelés kapcsán elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy az eredetileg Dunakeszin gyártott járművek most visszatérnek Szerviz divíziónkhoz. A kocsik átépítésével az utasok számára az elővárosi forgalomban az utazás kényelme és biztonsága javul, az üzemeltető számára a karbantartás ideje, gyakorisága és költségei csökkennek, a járművek élettartama pedig meghosszabbodik."

Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója elmondta: "A MÁV Zrt. az elővárosi kocsik felújítási programja keretében már eddig több mint 300 vezérlőkocsi és betétkocsi felújítását, korszerűsítését végeztette el. A Bombardier MÁV Kft-vel - és annak jogelődjeivel - a MÁV Zrt-nek tradicionálisan szoros kapcsolata van, melyet a jövőben is ápolni kíván.

A MÁV-START Zrt. kitűzött célja, hogy szolgáltatásaival és fejlesztéseivel biztosítani tudja utasainak a kényelmes és komfortos utazás lehetőségét. A járműkorszerűsítési program következő elemeként a jövőben újabb vasútvonalon állhatnak forgalomba korszerűbb, kényelmesebb vasúti kocsik. A most aláírásra került szerződés értelmében a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon lehetővé válik kizárólag a felújított kocsikkal történő utazás, illetve az újabb 46 darab felújított kocsi egy része a Vác és Budapest vonalon áll forgalomba."

Az elővárosi kocsik a szintén Dunakeszin felújított BDt típusú vezetőállásos kocsikkal együtt lehetővé teszik az ingavonati közlekedést az elővárosi forgalomban, elsősorban a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vonalakon. (logsped)

www.bombardier.com  

2008.04.03.