Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Előszőr repült a Wizz Air új Airbus A321 a budapesti légibemutatón

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága második alkalommal vett részt a budapesti légibemutatón. (Wizz Air)

A Wizz Air ezúttal legújabb, Airbus A321 típusú gépével vett részt, és ez volt az első alkalom, hogy egy A321-es repült a budapesti ünnepi légibemutatón.

A Wizz Air járatüzemeltetési vezetője, David Morgan kapitány és Arday András kapitány háromszor repült át a Duna felett a légitársaság vadonatúj A321-es gépével. Az első alacsony repülést 100 méteren, 140 csomó sebességgel hajtották végre, megmutatva a fékszárnyakat és a futóművet. A Margitszigetnél gyönyörűen fordultak 45 fokban, majd a futóművet behúzva tértek vissza. Végül 300 csomóval, teljes sebességen következett a finálé.Az Airbus A321ceo a leghatékonyabb egyfolyosós utasszállító repülőgép, 2015 novembere óta teljesít szolgálatot a WIZZ flottájában a Wizz Air budapesti bázisán. Budapesten jelenleg négy A321-es repülőgép szolgálja ki a legnépszerűbb desztinációkat, és a gép kiemelkedő üzemeltetési hatékonyságának köszönhetően a WIZZ még több ülőhelyet tud biztosítani még több desztinációra a lehető legalacsonyabb árakon, miközben kategóriájában a legalacsonyabb emissziós értékekkel és zajlábnyommal rendelkezik.

A nemrég felfrissített külső festés mellett - amely egyre több gépen látható a flottában - az A321ceo új belső színekkel, világosabb fedélzettel, puha bőrülésekkel és szélesebb ülőhelyválasztékkal büszkélkedhet. Mint az megszokott, a WIZZ utasai több lehetőség közül választhatnak, hogy személyre szabják utazásukat: ilyen az elsőbbségi beszállás, a nagyobb lábtér vagy az első sorokban foglalt ülőhely.

2018-ig 30 jelenlegi verziós új A321 típusú repülőgéppel nő a WIZZ-flotta, ezt követően érkeznek a továbbfejlesztett hajtóműtechnológiával rendelkező A321neo változatok. A Wizz Air folyamatos befektetései az új technológiákba tükrözik a WIZZ elkötelezettségét az iránt, hogy Európa leghatékonyabb légitársasága legyen, ami hozzájárul, hogy a Wizz Air továbbra is Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága maradjon.

A repülés után Morgan kapitány elmondta: "Arday kapitánnyal megtiszteltetésnek vettük, hogy bemutathattuk a budapestieknek ezt a hihetetlen repülőgépet. Az A321 a Wizz Air pilótáinak kedvence, és a bemutatón tökéletesen teljesített. A gép kategóriavezető üzemeltetési hatékonyságából következik, hogy a WIZZ továbbra is a legalacsonyabb árakat tudja biztosítani egyre több utasa részére. Az utasok élvezhetik az A321 új belső terét, és a légiutaskísérőinknek köszönhetően kiemelkedő fedélzeti kiszolgálásban lehet részük - ez az, ami miatt annyi utasunk választ minket újra és újra."
(logsped)

2016.05.07.