Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Az ELL további Siemens Vectron mozdonyokat rendelt

A Siemens és a teljes körű szolgáltatást nyújtó, mozdonyok bérbeadásával foglalkozó European Locomotive Leasing (ELL) cég újabb keretszerződést írt alá ötven Vectron típusú mozdony szállítására. (innoportal)

Az új megállapodás szerinti első mozdonyokat már megrendelték és a szállítás 2016 második negyedévében fog elkezdődni. Az ELL cég 2014-ben írta alá az első keretszerződést a Siemensszel ötven mozdonyra, amelyeket már mind leszállítottak vagy megrendeltek.

"A legnagyobb megbízhatóságot garantáló, legkorszerűbb váltóáramú (AC) és több-áramnemű mozdonyok beszerzése révén nagyobb értéket nyújtunk ügyfeleink számára. Ezzel a további ötven mozdonyra vonatkozó megrendeléssel képesek leszünk arra is, hogy támogassuk ügyfeleink terjeszkedési törekvéseit új nemzeti piacokon" - mondta Christoph Katzensteiner, az ELL alapítója és vezérigazgatója."Az újabb keretszerződés az ELL-lel mutatja, hogy Vectron mozdonyaink teljesítménye meggyőző volt. A mozdony választékunk lehetővé teszi az ELL számára, hogy a konkrét igényeket kielégítő változatokat rendeljen a több országot felölelő európai szolgáltatásához" - fejtette ki véleményét Jochen Eickholt, a Siemens vasúti üzletágának vezetője.

A Vectron mozdonyokat teher- és utasszállításra egyaránt használni fogják. A tervek szerint az új megállapodás keretében leszállított első Vectron járművek Románia és Hollandia között, a Hollandiát Olaszországgal összekötő nyugati közlekedési folyosó mentén, a Németország-Ausztria-Magyarország-Románia útvonalon, valamint Németországon, Ausztrián és Magyarországon belül fognak üzemelni. Az új keretszerződés lehetővé teszi az ELL számára, hogy a korábban rendelt változatokon felül újabb mozdonyokat állítson üzembe a Skandinávia felé vezető fő közlekedési útvonalon is.

Valamennyi mozdony fel lesz szerelve az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer (ETCS) berendezéseivel, továbbá a szükséges nemzeti vonatbefolyásoló rendszerek eszközeivel is. A mozdonyok legnagyobb vontatási teljesítménye 6400 KW, a legnagyobb sebessége pedig 200 kilométer óránként. A megállapodásban szereplő opció lehetővé teszi dízelmotoros segédhajtással felszerelt villamos mozdonyok rendelését is.

A Vectron flotta által megtett út hossza már meghaladja a 35 millió kilométert. A mozdonyok rendelkeznek a Németországra, Bulgáriára, Olaszországra, Horvátországra, Norvégiára, Ausztriára, Lengyelországra, Romániára, Svédországra, Szlovákiára, Szlovéniára, a Cseh Köztársaságra, Magyarországra és Törökországra érvényes hatósági engedélyekkel.
(logsped)

2016.06.19.