Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Elkészült a Prologis Park Prague-Airport első épülete

A Prologis, Inc. ipari-ingatlan vállalat ma megnyitotta 30 000 négyzetméteres spekulatív disztribúciós létesítményét a Prologis Park Prague-Airport területén.

A helyszín inspirálta, repülési témájú megnyitóünnepségen részt vett a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója, Ben Bannatyne; Martin Polak szenior alelnök, a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője; a közép-bohémiai régió kormányzója Miloš Petera, és Jeneč alpolgármestere, Michal Stark. Az kötetlenhangulatú megnyitón több mint 100 vendég vett részt, köztük a Prologis ügyfelei és üzleti partnerei, városi tisztségviselők és a média képviselői. A szalag átvágását követően a vendégek megtekintették a DC1-es épületet.

"A közép-bohémiai régió örömmel fogadja az új "A" kategóriás épület megnyitását és a beruházást" - mondta Miloš Petera. "A Prologis dicséretet érdemel, amiért a környezet maximális tiszteletben tartásával folytatta le az építkezést, és bízunk a Prologis-szal történő együttműködésben a terület további fejlesztése kapcsán."

A Prologis Park Prague-Airport egyes számú épülete energiatakarékos, kialakítása rugalmas és korszerű technológiai megoldásokat kínál. Az építkezés közben szigorú szabályok védték az épület környezetét, a környék ökológiai jellemzőit és az ott dolgozókat is. Az épület megfelel a BREEAM környezetvédelmi felmérési módszertan és osztályozási rendszer által meghatározott legfrissebb fenntarthatósági sztenderdeknek, ilyen például az energiatakarékos külső LED világítás, a zöldterületek természetes öntözése és az energiatakarékos gázüzemű fűtőcsövekkel felszerelt fűtési rendszer.

"Jelentős keresletet tapasztalunk az "A" kategóriás disztribúciós területek iránt, különösen Prágában és környékén" - mondta Bannatyne. "A Prologis elkötelezett jelenlegi és potenciális ügyfelei kiszolgálása mellett, és meggyőződésünk, hogy a Prologis Park Prague-Airport elhelyezkedése, kiváló minősége és fenntarthatósági bizonyítványai megfelelnek majd az egyre kifinomultabb ügyféligényeknek."A Prologis Park Prague-Airport az R6-os autópálya hetes számú kijárata mellett található, öt percre a Václav Havel prágai repülőtértől. A park kiváló kapcsolattal rendelkezik az országos és nemzetközi közlekedési és kereskedelmi útvonalakkal a prágai körgyűrűn és a D5-ös autópályán át, amely Pilsennel és Németországgal köti össze Prágát.

A Prologis vezető disztribúciós létesítmény tulajdonos és menedzser, Közép- és Kelet-Európában több mint 4,1 millió négyzetméter logisztikai és disztribúciós területtel (2014. december 31-i adatok szerint).
(logsped)

2014.04.09.