Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



Elektronikus útdíj Szlovákiában

Kapcsolódó oldal:  



Fontos  



2016 januártól Szlovákiában is bevezetik az elektronikus autópálya-matricákat, az autópálya használatért fizetendő illetékek összege változatlan marad. (MTI)
(logsped)
2015.12.29.
Elektronikus útdíj Szlovákiában, MYTO 2010-ben

Az elektronikus útdíjat 2010. január 1-jétől vezetik be Szlovákiában. Az elektronikus útdíjrendszer bevezetése miatt Szlovákiában érvényüket vesztik a 3,5 tonnánál nehezebb, autópálya-matricák

Szlovákiában 2010. január 1-jétől üzembe helyezhetik az elektronikus útdíjrendszert

Ez egyelőre a 3,5 tonnánál nehezebb gépkocsikat érinti, a személyautókra 2013-tól terjesztik ki az új fizetési módot. A SkyToll 860 millió euró ráfordításával építi ki a műholdas technológiát, amellyel a szlovákiai autópályák és gyorsforgalmi utak használatáért - összesen 2400 kilométeren - szednek majd díjat.

Az érintett járművek vezetőinek egy úgynevezett fedélzeti egységet - on board unitot (OBU) - kell vásárolniuk vagy bérelniük, amelynek mozgását GPS-alapú nyomkövető rendszerrel követi a szolgáltató. Ennek köszönhetően a sofőrök csak annyit fognak fizetni, ahány kilométert megtesznek.

Az OBU-hoz a benzinkutaknál vagy a határátkelőkön lehet majd hozzájutni. Az útdíjat havi számla alapján vagy előre fizetős feltöltőkártyával kell fizetni. (sg)

További információk:



2009.12.28.