Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Az EKAER és HU-GO is segített a NAV-nak

Az EKAER és a HU-GO adatainak összerendezése segítette a NAV fővárosi végrehajtóit abban, hogy fedezetet találjanak egy 100 millió forintos áfacsalási ügyben- adta hírül az adóhatóság. (Adó Online)

A kereskedelmi Kft. tevékenységével kapcsolatban költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás is indult. Az ügy előzménye, hogy a NAV ellenőrizte az intenzív kereskedelmi tevékenységet folytató budapesti Kft. áfa-bevallásait, és közel 100 millió forint adóhiányt tárt fel. Az eltérés jellemzően abból eredt, hogy a társaság a ténylegesnél kevesebb közösségen belüli termékbeszerzést - így kevesebb kapcsolódó áfa-kötelezettséget - vallott.

A NAV úgy ítélte meg, hogy a vizsgálat során tett megállapítások megfizetése veszélyeztetett. Ezért 156 millió forint (adóhiány + szankciók) összegben ideiglenes biztosítási intézkedést rendelte el és zárolta a társaság bankszámláit. A döntésben a jelentős összegű adóhiány mellett az is közrejátszott, hogy a cég képviselőjét nem lehetett elérni.

Az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer - amely az útdíj kamerák információi alapján követni tudja a szállítmány útját - adataiból kiderült, hogy a más tagállamból beérkező havi 30-40 kamionnyi árut nem a társasághoz, hanem közvetlenül annak vevőihez fuvarozzák. A NAV végrehajtói felkeresték ezeket a vevőket és az áru még ki nem fizetett ellenértékét pénzkövetelésként lefoglalták, a vevők által időközben a Kft. bankszámlájára átutalt összegeket pedig zárolták.

A társaság tevékenységével összefüggésben költségvetési csalás gyanúja miatt folyik nyomozás.
(logsped)

2014.03.17.