Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Egri kis ipari park

Kapcsolódó oldal:  Egri kis ipari park létrehozása

A tervek szerint 2011 végéig új iparterület, egyfajta "kis ipari park" jön létre Eger felnémeti városrészében, egy csaknem egy évtizede elhagyott, volt kőőrlő üzem helyén.

A 8,8 hektárnyi terület négyszáznegyvenhatmillió forint értékű revitalizációjára kétszázhuszonhárommillió forintot nyert a projektgazda egri EVAT Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programjából - közölte Barcziné Mihály Erzsébet ügyvezető. A fennmaradó, ötvenszázaléknyi beruházási értéket saját forrásaiból fedezi a cég, amely teljes egészében a város önkormányzatának a tulajdona - tette hozzá.

Mint elmondta: a város, azt követően döntött a pályázat beadása mellett, hogy a település ipari területei gyakorlatilag megteltek, a revitalizáció révén új lendületet kaphat az egri vállalkozások fejlődése. Ennek érdekében az önkormányzat az EVAT Zrt.-be apportálta a területet.A település vezetése annál is inkább előnyösnek ítélte a fejlesztést, mert a hosszú távú rendezési tervek szerint a várost keletről, észak-déli irányban elkerülő út az ipari terület mentén csatlakozik Eger úthálózatába, így összeköttetést teremt a "kis ipari parkkal" is.

Közlése szerint, a munkálatok keretében elvégzik a terület környezeti kármentesítését, a többek között eltávolítják a veszélyes hulladékokat, lebontják az omladozó, veszélyes épületeket és rendezik a területet. Felépítenek egy úgynevezett fogadó, illetve iroda épületet, ami szolgáltatásokat is nyújthat a bérlőknek, továbbá alkalmas lesz a vállalkozói tevékenység összefogására. Kiépítik a terület teljes közmű rendszerét, az elektromos-, a víz- és csatornahálózatot, illetve a szennyvízelvezetést.

Ily módon, a tervek szerint tizenkilenc ipari, vagy logisztikai szolgáltatói tevékenységet folytató telephely alakítható ki a helyszínen. Mindettől azt remélik, hogy a kilenc éve kihasználatlan, vagy csupán kevésbé tőkeerős vállalkozások által használt telek, miközben munkahelyeket teremt és segíti a város fejlődését, bevételt is hoz az EVAT Zrt., illetve a település számára - mondta az ügyvezető igazgató. (mfor)

További információk:2009.11.23.