Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Egri Ipari Park

Kapcsolódó oldal:
  


Fejlesztik az egri ipari parkot

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében félmilliárd forint értékű támogatást kap az Egri Ipari Park (EIP) Kft. Az uniós forrás másfél milliárd forint értékű infrastruktúrafejlesztést tesz lehetővé.

Az erről szóló megállapodást Egerben írta alá Francsics László az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője és Szabó Csaba az EIP ügyvezető igazgatója, aki egyben többségi tulajdonosa is a társaságnak.

A száz hektáros ipari parkban több mint hatvan vállalkozás működik, kétezer embert foglalkoztatva, együttes árbevételük eléri az évi százhúszmilliárd forintot. A fejlesztéstől azt várják, hogy a kiépülő raktárbázis, illetve az újabb betelepülők további háromszáz munkahelyet hoznak létre.

A beruházás keretében mintegy tízezer négyzetméternyi út és közel háromezer méter közművezeték épül az ipari parkban. Ugyancsak megvalósul egy hétezer-kétszáz négyzetméter alapterületű raktárcsarnok, amelynek szolgáltatásait az előzetes felmérések szerint közel negyven vállalkozás veszi majd igénybe - hangzott el a támogatási szerződés aláírása alkalmából megtartott sajtótájékoztatón.

Az EIP többek között olyan jelentős vállalkozásoknak ad otthont, mint a sebességváltókat gyártó ZF Hungária Kft., a kovácsolt autóalkatrészeket előállító Firth Rixson Hungary Kft., vagy a Bosch Rexroth Pneumatika kft. (origo)

Egri Ipari Park 

2009.04.21.