Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Duvenbeck bővíti a kecskeméti logisztikai központját

Kapcsolódó oldal:  A Duvenbeck bővíti a kecskeméti logisztikai központját

Közel 10 millió eurós (mintegy 3 milliárd forintos) beruházással bővíti kecskeméti logisztikai központját az elsősorban a Mercedes új gyárát kiszolgáló német Duvenbeck cégcsoport.

A Napi Gazdaság beszámolója szerint a Duvenbeck Immo Kft. a helyi önkormányzattól vásárolhatja meg azt a több hektáros területet, amelyen a tervek szerint több ütemben összesen 14 ezer négyzetméternyi raktárterületet, illetve kiszolgáló létesítményeket építenek. A program első, jövőre megvalósuló ütemében egy ötezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes csarnok készül el, és ez mintegy 70 fős létszámbővítést is lehetővé tesz.

A Duvenbeck 247 millió forintot fizet a városnak a két helyrajzi számon nyilvántartott, egymás mellett lévő ingatlanért.

A társaság a Mercedes-gyár igényei szerint összesen 19 ezer négyzetméteres logisztikai központot hoz létre Kecskemét határában - írja az üzleti napilap. A Duvenbeck szeptemberben avatta fel Kecskeméten a négymillió euróból felépített, ötezer négyzetméteres raktárbázisát. (logsped)

2011.11.03.