Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Dunaharaszti South Base projekt 2010-ben sikeres évet zárt

Kapcsolódó oldal:  



A Dunaharaszti South Base projekt 2010-ben sikeres évet zárt

A Halton Clean Air tranzakciót követően, rövid időn belül, két új Bérlő írt alá bérleti szerződést a Dunaharaszti South Base projekt "B" épületének egy részére; e tranzakciókkal a projekt telítettsége meghaladja az 50%-ot.

Az egyik Bérlő az Rapala Eurohold Kft. - finn hátterű horgászcikkekkel foglalkozó cég - aki a Budapest, XI. kerületből költöztette ide raktárbázisát; a másik a Reining Kft. - holland hátterű szállítmányozással és logisztikával foglalkozó társaság - akiknek elsődleges preferencia volt az elhelyezkedés. "Mindkét esetben az ingatlan keresés egyik fő irányvonala az volt, hogy régebbi építésű "B / C" kategóriás épületből egy jó minőségű, magas színvonalú, a raktározás munkafolyamatát elősegítő "A" kategóriás épületbe költözzenek a Bérlők." - mondta el Pusztai Andrea a Colliers International ipari ingatlan divízió üzletág társigazgatója.

A South Base projekt e kritériumoknak tökéletesen megfelelt, hiszen egy magas színvonalú új építésű raktár és iroda komplexum, mely a Dunaharaszti Északi Ipari Parkban az 51-es út és az M0 találkozásánál helyezkedik el. Ezt a projektet - a parkon belül - 3 másik fázis előzte meg, mely keretében összesen 38 000 m2 raktár és iroda terület került megépítésre olyan cégek számára, mint a Gebrüder Weiss /Hungaroweiss / és a Törley/ Henkell & Söhnlein/.

A projekt tulajdonosa az osztrák hátterű IPD csoport. Az IPD Csoport 16 éve kezdte meg üzleti tevékenységét Magyarországon és jelentős számú hasonló ipari- és irodafejlesztést tudhat maga mögött Budapest és közvetlen vonzáskörzetében (XXII. Nagytétény, XV. Késmárk utca, Biatorbágy stb.). A hazánkra jellemző nehéz gazdasági helyzet ellenére az IPD 15 000 m2 területet adott bérbe 2010. első felében (beleértve ezt a tranzakciót is). 2007 óta az IPD aktív piaci szereplő Bosznia - Hercegovinában is, jelenleg egy bevásárlóközpontot épít Szarajevóban.

A bérleti tranzakció lezárásában a Colliers International, mint a Bérbeadó kizárólagos ügynöksége, vett részt. (logsped)

2011.01.31.