Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Az év befektetőbarát ipari parkja a debreceni Ipari Park

Kapcsolódó oldal:  Díjat kapott debreceni Ipari Park

"Az év befektetőbarát ipari parkja" oklevelet 2009-ben a debreceni Határ úti ipari park kapta.

Az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség 2004-ben alapította meg "Az év befektetője" elismerést. Ezzel azon befektetők tevékenységét díjazzák, akik az adott esztendőben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez.

A hat kategóriában kiosztott díjak közül idén az "Az év befektetőbarát ipari parkja" oklevelet a debreceni Határ úti ipari park kapta. Az elismerést 2009. november 27-én a Parlamentben rendezett esti ünnepség keretében Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztertől – Pajna Zoltán, Debrecen gazdasági ügyekért felelős kíséretében – Herdon István, az ipari parkot jelenleg üzemeltető Xanga ingatlanfejlesztő cégcsoport vezérigazgatója vette át.

A Határ úti ipari parkban tevékenykedő közel harminc vállalkozás 2008-as árbevétele megközelítette a 120 milliárd forintot, foglalkoztatottaik száma pedig a 3000 főt. Ennek a teljesítménynek is köszönhető, hogy Debrecenben az elmúlt öt esztendőben 43 százalékkal nőtt a gazdasági szervezetek bevétele, ami az önkormányzat szempontjából az iparűzési adó alapja. További információk:2009.03.03.