Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Diehl bővít a Nyírbátori Ipari Parkban

Új üzemcsarnok építésével bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport. (MTI)

A Balla Jánosné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere elmondta, hogy a nyírbátori üzemet működtető Diehl Aircabin Hungary Kft. kéthektáros területet vásárolt a helyhatóság ipar parkjában, ahol 5400 négyzetméteres gyártócsarnokot építtet a jövő év végéig.

A nyírségi gyár jelenlegi létszámát több mint a duplájára növeli a cég 2015-ben, a mostani 270 alkalmazottal szemben 550-en dolgoznak majd a nyírbátori Diehl-üzemben - emelte ki a polgármester.

A területvásárlási szerződést az önkormányzat és a német cég képviselői hétfőn írták alá Nyírbátorban.

A Diehl Csoport Aerosystems leányvállalataként működő Diehl Aircabin Hungary Kft. 2011-ben alakult, nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát 2012. július 6-án avatták fel. A Nyírbátori Ipari Parkban álló, 1,5 milliárd forint értékű, 20 ezer négyzetméter alapterületű létesítményben 70 dolgozó kezdte meg akkor a termelést, s az első évben mintegy 5 millió euró értékű alkatrészt készítettek Airbus típusú repülőkhöz. Azóta közel négyszeresére nőtt az üzem foglalkoztatottainak száma.

Balla Jánosné megemlítette, hogy a mostani kéthektáros terület eladásával a Nyírbátori Ipari Park teljes területét sikerült értékesítenie az önkormányzatnak. Az 57 hektáros területen 2006 óta hat befektető épített ipari üzemet.

A Diehl Aircabin Hungary Kft. az MTI megkeresésére később ígért tájékoztatást a tervezett beruházásról.
(logsped)

2014.03.17.