Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Diehl Aircabin új csarnokot épített a nyírbátori ipari parkban

Átadták a Diehl Aircabin a repülőgép-alkatrészeket gyártó cég 3,1 milliárd forintból megépült új gyártócsarnokát Nyírbátoron. (MTI)

Varga Mihály az átadáson hangsúlyozta, örülni lehet annak, hogy az ipar teljesítménye 7,8, az építőiparé pedig 8,1 százalékkal emelkedett.

A nyírbátori ipari parkban működő - elsősorban az Airbus-repülőgépekhez alkatrészeket gyártó - Diehl Aircabin Hungary Kft. az új üzemcsarnok révén 5500 négyzetméterrel növelte a jelenlegi, 3300 négyzetméteres gyártóbázisát. A 2011-ben átadott üzem a Diehl Aerosystems konszern öt vállalati egységének egyike. Az ünnepélyes átadáson elhangzott, a cég jelenleg több mint háromszáz embernek ad munkát, de terveik szerint 2018 végéig közel duplájára emelik a foglalkoztatottak számát.

Varga Mihály a repülőgép-alkatrészeket gyártó német társaság nyírbátori fejlesztésével kapcsolatban kitért arra, hogy a magyar és a német gazdaság közötti kapcsolati rendszert a több mint 6 ezer, Magyarországon működő német vállalat jelenti. Vélekedése szerint a német gazdasági kilátásokat és a magyarországi kapacitásokat figyelembe véve jelentős potenciál van ebben a rendszerben, amit jól jelez, hogy 2015-ben sem gyengül a német vállalatok beruházási kedve.

Rainer von Borstel, a német anyavállalat, a Diehl Aerosystems konszern vezetője az eseményen elmondta: az A300-as gépcsalád számára készült ajtó- és ajtókeret-burkolatok, valamint klímavezetékek mellett a világ legnagyobb utasszállító repülőgépéhez, az A380-hoz is készülnek alkatrészek Nyírbátorban. A cél a nyírbátori telephely jelentőségének tartós növelése; az egyik legmodernebb, A350-es repülőgép termelésének "csúcsra járatása" pedig a beszállítók számára azt jelenti, hogy termékeiket nagyobb darabszámban kell gyártaniuk.

A 2014-es adatok szerint Diehl-cégcsoportnak világszerte 14 ezer alkalmazottja van, ebből a Diehl Aerosystemsnél mintegy 4900-an dolgoznak. A nyilvános cégadatok szerint a Diehl Aircabin Hungary Kft. 2014-ben 15,2 millió euró (4,7 milliárd forint) nettó árbevételt és 331 ezer euró (103,2 millió forint) adózott eredményt ért el.

Diehl Aircabin Hungary Kft.
4300 Nyírbátor Szabadság tér 7.
Telefon: 06 42/510-720
(logsped)

További információk:2015.11.17.