Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



DHL: áremelés 2013. január 1-től

Kapcsolódó oldal:  



DHL: áremelés 2013. január 1-től

A DHL Express Magyarország Kft., az expressz szállítmányozási piac meghatározó szereplője a mai napon bejelentette, hogy 2013. január 1-től átlagosan 5,9%-kal emelkednek szolgáltatásainak árai.

A DHL Express az Általános Szállítási Feltételeiben foglaltak szerint éves rendszerességgel felülvizsgálja árait az infláció mértékét, valamint az inflációhoz közvetlenül nem kapcsolódó, ágazat-specifikus költségeket (például biztonsági kiadások) és a jogi-szabályozási környezet változásait figyelembe véve. Az ATKearney piackutató cég az iparágra vonatkozó friss nemzetközi kutatása szerint az expressz szállítások mennyisége az utóbbi években jelentősen emelkedett, az egy küldeményre eső bevétel azonban még mindig nem érte el a 2008-as átlagot.

DHL coldchain


"A DHL Express 2013-as áremelését elsődlegesen azon, a cég által nem befolyásolható költségek növekedése indokolja, amelyeket termelékenységünk és méretgazdaságosságunk növelésével nem tudunk ellensúlyozni" - mondta el Ken Allen, a DHL Express európai ügyvezetője. - "Éves áremelésünk fontos szerepet játszik abban, hogy folyamatosan fejleszteni tudjuk globális hálózatunkat, és tovább tökéletesíthessük szolgáltatásaink színvonalát."

Az áremelés mértéke a helyi gazdasági körülményektől függően országonként változó, és a DHL Express minden partnerére vonatkozik, amennyiben az nem ütközik egyéb szerződéses feltételekbe. Az árakról november 19-től a DHL honlapján tájékozódhatnak az ügyfelek, valamint a cég online és/vagy postai levélben is tájékoztatja partnereit. (logsped)

2012.11.12.