Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója lett a HUNGRAIL elnöke

A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület közgyűlése július 6-án Dávid Ilonát, a MÁV elnök-vezérigazgatóját választotta meg az egyesület elnökének, elfogadva az elnökség erre vonatkozó javaslatát.

Dávid Ilona örömmel fogadta és nagyon megtisztelőnek tartotta a felkérést, mely azután érkezett, hogy Dr. Mosóczi László, aki öt éven át vezette az egyesületet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára lett, mely beosztással együtt már nem tudta ellátni az eddigi egyesületi tisztségét. A HUNGRAIL már eddig is a vasúti személyszállítási piac 100%-át, az árufuvarozási 90%-át képviseli, az új elnök célja, hogy ez az arány tovább növekedjen, a lehető legtöbb céget bevonva a vasúti szolgáltatások minőségének javításába.Dávid Ilona, a HUNGRAIL közgyűlése után elmondta, hogy az érdekképviselet vezetőjeként is az egyik legfőbb célja, hogy a vasúti közlekedés versenyképessége érdekében szorgalmazza azokat a közlekedéspolitikai döntéseket, melyek elősegíthetik a vasutas hiányszakmákban a létszámkeret feltöltését, a vasutasok megbecsültségének javítását, a vasúti pályahálózat szűk keresztmetszeteinek felszámolását.

E törekvéseiben reményeink szerint partnerre talál a szaktárca vezetésében, mellyel az egyesület már korábban stratégiai együttműködési megállapodást kötött, illetve egyesületünk eddigi elnöke új beosztásában is szívügyének érzi az egyesület keretein belül kezdett szakmai munka kormányzati szinten történő folytatását.

"Szükség van egy hatékony, reprezentatív vasúti szakmai érdekképviseletre. Magyarországon több, mint 40 hazai bejegyzésű társaság nyújt valamilyen vasútvállalati szolgáltatást, akik együttesen évente több százmilliárd forint értékű vasúti személyszállítási és árufuvarozási tevékenységben működnek közre, hihetetlenül erős versenyhelyzetben a közúti közlekedéssel.

Szinte nincs is olyan vasút-logisztikai terület, amely ne lenne a közút által is veszélyeztetve. A vasúti érdekek kormányzati és nemzetközi szintű képviselete az egyre többszereplős, az árufuvarozásban liberalizált vasúti piacon nem képzelhető el vasútvállalati szinten, csak a vasútvállalatok összefogásával, a közös érdekek és célok mentén" - jelentette ki a HUNGRAIL új elnöke, Dávid Ilona.
(logsped)

2016.07.06.