Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébCS Cargo

Kapcsolódó oldal:  Rekord mértékű hitelt kapott a CS Cargo logisztikai csoport

Magyarországon a vállalat célja, hogy a hazai logisztikai szektorban növelje részesedését és egyúttal a logisztikai piac egyik legnagyobb vállalatává fejlődjön.   
(logsped)
2008.11.05.

Növelte a bevételeit a CS Cargo 2007-ben
A CS Cargo logisztikai csoport bevétele 2007-ben elérte a 4.266 milliárd koronát (172 millió Euro)   
(logsped)
2008.05.21

A CS Cargo Mercedes-Benz teherautókat vásárol

A CS Cargo logisztikai cégcsoport és a Mercedes-Benz szerződést kötött. A megállapodás értelmében 1 500, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő Actros tehergépjármű kerül a vállalat tulajdonába. A Mercedes-Benz történelmében ez az egyik legnagyobb volumenű szerződés. A CS Cargo csoport az új kamionokkal kívánja korszerűsíti és bővíteni gépjármű flottáját, mely leányvállalatai révén aktív forgalmat bonyolít a közép-európai országokban, többek között Lengyelországban, Romániában és Magyarországon.A CS Cargo logisztikai csoport lengyelországi, romániai és magyarországi leányvállalatait 2007-ben alapította. A vállalat gépjárműflottájának bővítése azon stratégia része, amely forgalomemelkedést és a helyi logisztikai piacból származó részesedés növelését tűzte ki céljául.

Az idei év során az új tehergépkocsik közül néhányat a CS Cargo Polska S.A., a CS Cargo Romania S.A. és a CS Cargo Hungária Zrt. fog használatba venni. A vállalat ezzel elősegíti, hogy modern, nagy kapacitású kamionok és nyergesvontatók, valamint hűtőtartállyal felszerelt kamionok is használatba kerüljenek a gépjármű-, élelmiszer- és építőipari vállalatoknak nyújtott logisztikai szolgáltatások során.

A legnagyobb cseh logisztikai társaság és a gépjárműgyártásban vezető nemzetközi vállalat tranzakciója 180 millió Euro összeget jelent.

"Az új közlekedési eszközök megvásárlásával folytatjuk a múlt év sikeres együttműködéseit, amelyek során megvásároltuk a csehországi Šmidberský Transport vállalatát és Szlovákia egyik legnagyobb logisztikai cégét, az mGal spedition-t, emellett tovább terjeszkedtünk a közép-európai régióban, így Lengyelországban, Magyarországon és Romániában is" - mondta TomᚠFaller, a CS Cargo cégcsoport vezetője. " Munkánkat azzal a céllal folytatjuk tovább, hogy cégünk a közép-európai régió vezető logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata legyen".

A szerződés tekintetében ez az egyik legjelentősebb megrendelés a Mercedes-Benz történelmében. "A megrendelt tehergépkocsik száma magas nemcsak európai, de nemzetközi viszonylatban is" - közölte Till Oberwörder, a Mercedes-Benz Česká republika vezérigazgatója.

"Az új kamionok jelentősen növelik és korszerűsítik a meglévő gépjármű flottát." - mondta Roman Šmidberský, a CS Cargo holdingtársaság kereskedelmi és marketing igazgatója. "Nemcsak Lengyelországban, Romániában és Magyarországon, de más közép-európai országban is használatba kerülnek a járművek. Ugyancsak fontos tényező, hogy a csoport által használt járművek mindegyike megfeleljen a szigorú környezetvédelmi szabályoknak, az EURO 5 követelményeinek igényeit pedig 1 évre előre is teljesítsék."

A Mercedes-Benz Actros tehergépkocsijai 408 lóerősek, BlueTec technológiával, melynek segítségével az EURO 5 követelményeit idő előtt teljesítik. Tágas és kényelmes Megaspace vezetőülésük és automata PowerShift sebváltójuk gazdaságosabb és könnyebb vezetést tesz lehetővé. Valamennyi tehergépkocsi a Mercedes-Benz németországi, wörthi gyárában készül, a legyártott évi 120 000 járművel Európa legmodernebb gyártóbázisának tekinthető.

A CS Cargo csoport 2007 óta folytat aktív tevékenységet Lengyelországban, Romániában és Magyarországon is. A legújabb információs technológiáknak köszönhetően ügyfeleinek logisztikai tevékenységek (szállítás, raktározás, technológia) széles skáláját biztosítja.

A budapesti székhelyű CS Cargo Hungária Zrt. az ország egyik legnagyobb logisztikai vállalatává szeretne fejlődni az elkövetkező 3 év folyamán. 2008-ban 5 millió Euro forgalomra számít és elsősorban az autóipart érintő projektekkel kíván foglalkozni. A cégcsoport a félév végéig jelenlegi flottáját 40 gépjárműre kívánja növelni, valamint magyarországi cégek átvételének lehetőségeit is keresi. (logsped)

További információk

C.S. CARGO Hungária Zrt.
1051 Budapest, Vörösmarty tér 4.
T: +36 30 979 5380

C.S. CARGO Holding  

2008.03.31.