Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Continentel magasraktára felépült

Kapcsolódó oldal:  A Continentel magasraktára felépült

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárarának bővítésére több mint 300 millió orint uniós támogatást nyert. A közel 1,6 milliárd forintos beruházás első részeként felépült egy speciális magasraktár.

A nemzetközi autóipari beszállító világcég hazai vállalkozása mostantól több termék korszerű tárolását tudja megoldani. Még a jogelőd Temic Hungary Kft. pályázott az uniós forrásra, de mivel a budapesti telephely időközben egyesült a veszprémi gyáregységgel, jelenleg a közös cég, a Continental Automotive Hungary Kft. jegyzi a fővárosi telephely fejlesztését. A projekt keretében sikerült a megoldani a korábbi raktározási kapacitás problémáját, így az elkövetkező években felfutó gyártást az új raktárépület teljes mértékben ki tudja szolgálni.

Continentel magasraktára


A beruházás lezárult első szakasza során felépítésre került a 14 méter belmagasságú, 1600 nm alapterületű raktár, melynek hasznos belmagassága kb. 13 méter. A korábbi raktárakhoz képest jelentős előrelépés az indukciós technológia alkalmazása, mely lehetővé teszi a keskenyebb folyosók használatát, ezáltal helyet biztosítva plusz állványsorok építésére. A gépek megvezetése indukciós technológiával történik, működésük félautomata. A gépkezelő munkáját egy automatikus pozíciókereső rendszer teszi könnyebbé. Továbbá az áruk sokfélesége és a raktár rugalmassága érdekében toló oszlopos sorok is telepítésre kerültek, ahol a targoncák a speciális kamerákkal lettek ellátva, biztosítva ezzel a paletták 10,5 méteres magasságban történő biztonságos elhelyezését. Összességében az új raktár jelenleg 2800 db EU-raklap befogadására alkalmas 8 szintes állványrendszeren.

Az első szakasz keretében megvalósult a budapesti telephely elektromos hálózatának bővítése is mintegy 125 millió Ft értékben. A fejlesztés nettó elszámolható költsége 1,2 milliárd forint, amelyhez a vállalat 25%-os vissza nem térítendő támogatást nyert  305,8  millió forint összegben az ÚMFT keretében.

A beruházás több autóipari termék gyártását teszi lehetővé, és a jelenleg mintegy 1290 főt foglalkoztató budapesti gyáregység további szakembereknek tud majd munkát ajánlani a jövőben.

Continental Automotive Hungary Kft.
1106 Budapest Napmátka u. 6
Telefonszám: 06 1 881 9500
(logsped)

2012.01.27.