Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Citadis villamos szerelvény karbantartása

Kapcsolódó oldal:  Félszáz Citadis villamos szerelvény karbantartását végzi az Alstom az ír fővárosban

Az ír Vasúti Közbeszerzési Hivatal az Alstomot választotta ki a dublini LUAS villamoshálózat 18 új Citadis villamosának karbantartására. A megbízás keretében, amelynek értéke 15 millió euró, az Alstom 5 évig tartja karban a villamosokat, a megbízás opcionálisan további 6 évvel meghosszabbítható.A 2007. áprilisában megrendelt új Citadis villamosokat az Alstom franciaországi, La Rochelle-i üzemében gyártják. A villamosok a jövő év elején érkeznek meg Dublinba, ahol a "Zöld vonalon" közlekednek majd. Az új villamosok üzembe helyezésével egy időben a "Zöld vonalon" jelenleg futó 14 villamost az üzemeltető a "Piros vonalra" helyezi át.Az Alstom 2004 óta 40 Citadis villamost szállított Dublinba, ahol azok karbantartását is biztosítja, sőt épp most fejezte be a "Piros vonalon" közlekedő villamosok bővítését, amelynek során a szerelvények hosszát 30m-ről 40m-re növelte az üzemeltető. A Citadis villamosok kapacitása ezáltal 40%-kal bővült, amellyel így el tudják látni a megnövekedett utaslétszámból adódó feladatokat.

Az Alstom Transport mintegy 90 főt foglalkoztat a dublini Sandyford és Red Cow remízben a LUAS hálózat villamosainak és infrastruktúrájának karbantartása céljából.

Az Alstom eddig 1.166 Citadis villamosra kapott megrendelést a világ 29 városából. A Citadis villamosok egyértelmű sikere annak köszönhető, hogy miközben fenntartható közlekedésfejlesztéssel és mobilitással járulnak hozzá a városok növekedéséhez, egyben a városi élet újragondolását és revitalizációját is lehetővé teszik, valamint segítik a városok építészeti örökségének és vizuális integritásának megőrzését.

Az Alstom Magyarországon

Erőmű üzletág

Az Alstom az egyetlen hazai vállalat, amely saját know-how-jára és multinacionális hátterére alapozva, mint teljes körű erőmű szerviz szolgáltató van jelen a hazai piacon. Az Alstom Hungária Zrt. termékstruktúrája felöleli az erőművek rehabilitációját, az erőművi berendezések retrofitját, karbantartását és javítását, a mérnök-szolgáltatási munkákat, továbbá új berendezések és komponensek gyártását. Az Alstom Hungária Zrt., amelynek 2007/2008-es üzleti évben elért árbevétele meghaladta a 30,9 millió eurót, Magyarországon mintegy 430 alkalmazottat foglalkoztat.

Közlekedési üzletág

Az Alstom vezette konzorcium nyerte a budapesti kettes és a most épülő négyes metróvonal szerelvényeinek szállítására vonatkozó tendert. Ezzel a megrendeléssel a vállalat a magyarországi kötöttpályás közlekedés egyik legnagyobb beszállítójává vált. A megrendelés keretében az Alstom mintegy 170 darab Metropolis típusú metrókocsit szállít majd a két budapesti metróvonalra. A kettes metró vonalán 22 darab, egyenként 5 metrókocsiból álló szerelvény szállítja majd az utasokat, míg az új négyes metró vonalán 15 darab, 4 kocsiból álló, vezető nélküli szerelvény áll majd forgalomba. A megrendelés összértéke 247 millió euró.

Az Alstom közlekedési üzletágának tagjaként, a vállalat informatikai megoldások részlege 10 éve van jelen Magyarországon. Az informatikai megoldások részlegének fő tevékenysége a különböző programnyelveken (ADA, C, C++, JAVA) írt egyedi vasúti szoftverek fejlesztése és ellenőrzése. A Budapesten kifejlesztett vasútbiztonsági és kommunikációs rendszerek világszerte sikeresen működnek a vasúti forgalomirányító és utas-tájékoztató rendszerekben. A magyar informatikai megoldások részleg szoftverei üzemelnek például a Millenniumi Földalatti felújított diszpécserközpontjában, a párizsi vezető nélküli 14-es metróvonal vezérlő rendszerében, valamint a koreai TGV vasút egyes alrendszereiben is. (logsped)
(logsped)

2008.07.15.