Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA CEVA kétszeresére növelte teljesítményét

Kapcsolódó oldal:  A CEVA kétszeresére növelte teljesítményét

A CEVA Contract Logistics Kft., a világ egyik ellátási lánc vállalata kétszeresére növelte százhalombattai logisztikai raktára teljesítményét.

így az már egy éjszaka alatt is képes akár 70.000 különböző szállítmánykombinációt eljuttatni a világ 18 országába. Ez a látványos teljesítésnövekedés a CEVA által nemzetközi szinten és Magyarországon is bevezetett, lean menedzsment filozófiáján alapuló Működési Hatékonyságnövelő Programnak köszönhető.

Az elmúlt évek gazdasági válsága a logisztikai szektort is jelentős kihívások elé állította. A bizonytalan piaci helyzet az ügyfeleket költségcsökkentő megoldások megvalósítására kényszerítette a teljes ellátási lánc tekintetében. Ennek hatására a CEVA elindította saját, a lean menedzsment metodológiára épülő Működési Hatékonyságnövelő Programját, melynek célja az üzemeltetési költségek csökkentése az ellátási lánc minden elemében. A program keretein belül tervszerűen kiküszöbölték a teljes logisztikai folyamat során keletkező veszteséget, így jelentős eredményeket értek el a nem kívánt raktári készletek, a túltermelés, valamint a fölösleges szállítás és forgalom megszűntetésével.

Csaknem három évvel a Működési Hatékonyságnövelő Program Százhalombattán történt bevezetése után a CEVA kétszeresére növelte a kiszállított egységek számát, így ma már több mint 150 millió tételt szállít évente, miközben a logisztikai központ területét 50%-kal csökkentette a program időtartama alatt.

A vállalat a sztenderd, szerződéses logisztikai szolgáltatások mellett a kezelt áruk ügyfél és termék specifikus átdolgozását is végzi, hogy azok megfeleljenek a célpiacok előírásainak (ide értve a címkézést, a garancia kártyák, felhasználói kézikönyvek csomagban történő elhelyezését, az egyéni címkézést és egyéni garancia kártyát). Legnagyobb ügyfele számára a CEVA egy éjszaka alatt képes kezelni és 18 országba szállítani több mint 70.000 különböző csomagvariációt. Csak az elmúlt évben közel hatmillió átdolgozott tétel hagyta el a Százhalombattán működő szerződéses logisztikai központ raktárát, ahonnan immár 18 ország - Lettország, Litvánia, Észtország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Görögország, Ukrajna, Albánia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró - célpiacaira végez szállítást.

A Működési Hatékonyságnövelő Program nem csak a CEVA folyamatos fejlesztések iránti elkötelezettségét tükrözi, de az alkalmazottakat is hatékonyabb munkavégzésre inspirálja, mivel arra ösztönzi őket, hogy nyújtsanak be fejlesztési terveket ("kaizeneket") azokra a folyamatokra, amelyekért ők a felelősek. A vállalat számára prioritás, hogy minden, vezető területen dolgozó alkalmazott elvégezzen egy ún. "kaizen tréninget", amely aztán folyamatos fejlesztési projektek megvalósítását lehetővé teszi számukra. Eddig máris több, a termelékenység, a minőség és a biztonság fejlesztetésére irányuló kaizent megvalósítottak Százhalombattán. A program és a vállalat általános sikerében is alapvető fontosságú a CEVA üzemi dolgozóinak elkötelezettsége, hiszen ezek a munkatársak többéves tapasztalataik alapján nem csak a problémák felismerését tanulták meg, de azok megoldását is. Jelenleg a munkatársak 50%-a vesz részt a programban, de a vállalat célja, hogy ez az arány 2014 végére elérje a 100%-ot.

"A LEAN filozófia integrálása a teljes ellátási lánc folyamatába eddig is a CEVA legfontosabb megkülönböztető jegye volt és nélkülözhetetlen része a szervezeti kultúrának. Úgy tűnik, hogy ezt a folyamatos fejlesztésekre és a veszteség felszámolására épülő rendszert kifejezetten a mai, bizonytalan időkre tervezték. A CEVA Közép-Európa egységénél büszkék vagyunk rá és örülünk annak, hogy Százhalombattán működő csapatunk saját know-how és tapasztalatok segítségével képes hozzájárulni ügyfeleink versenyelőnyéhez és növekedéséhez" - mondta Cristian Ofiteru, a CEVA magyarországi és romániai igazgatója.

A CEVA százhalombattai, csaknem 40.000 m2-es területen, 44.000 raklap helyen és 33 dokkoló kapuval működő raktára, mely az autóipari, élelmiszeripari és gyártó ágazatok szereplői számára nyújt szerződéses logisztikai szolgáltatásokat, további növekedésre is berendezkedett.

Ceva Contract Logistics Kft.
Százhalombatta, Iparos utca 4.

Telefon: 23/814-219
Fax: 23/814-219
(logsped)

2013.10.04.