Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A CASON követi az egyszemélyes Balatonkerülő vitorlásversenyt

A CASON követi idén is a egyszemélyes Balatonkerülő vitorlásversenyt

Minden évben megrendezésre kerül az egyszemélyes Balatonkerülő vitorlásverseny. A mezőny 2009. szeptember 25-én 12:00-kor indul a csopaki vitorláskikötőből.

Az esemény névadó szponzora évente más és más, azonban főszervezője változatlan - Fa Nándor, aki 1986-87 között a Szent Jupáttal körbehajózta a Földet, és ezáltal sok fiatal példaképévé vált.

A nagydíj egy arra alapított egyszemélyes vitorlásverseny, amely lehetőséget biztosít az emberi helytállás, a vitorlázó technikai és taktikai tudás megmérésére hazai és külföldi vitorlázóknak egyaránt.

A verseny célja, a lehetséges leghosszabb kör megtétele a Balatonon egyedül, külső segítség nélkül, mely komoly technikai tudást, és nem utolsósorban helyismeretet igényel. A versenypálya útvonaláról a rendezők a verseny hivatalos honlapján, a versenykiírás részeként adnak tájékoztatást.

A leggyorsabb versenyző, a pénzjutalom mellett egy esztendeig birtokolja azt a vándortrófeát, amelyet Fa Nándor saját kézzel készített, és amelybe a hajós és hajója neve, illetve a győztes idő bevésésre kerül.

A verseny zökkenőmentes lezajlása érdekében immáron hetedszer a CASON Zrt.-t kérte fel a hajók követésére Fa Nándor és csapata. A sportolók biztonságát a DIWICON 418 MXV nevű új generációs nyomkövető eszköz fogja szavatolni, melyet a CASON 2009 áprilisában egy tengeri hajós versenyen, a fekete-tengeri Black Sea Regatta elnevezésű, Romániában megrendezésre került vitorlásversenyen is használt már.

A CASON DIWICON-M műholdas nyomkövető termékcsaládjának alapvető funkciója a pozíció -, a sebesség -, a kondíciós -, és egyéb adatok automatikus kommunikációja a központi adatbázisba. A rendszer pontos, valós idejű követést tesz lehetővé, mely által a hajók/hajósok egyből láthatóak a Balaton térképen. Az adatok ilyen jellegű kommunikációjával különféle riportok, statisztikák készíthetők, mint pl a navigációs stílusanalízis vagy egy adott hajó futamának az egyedi térképes megjelenítése.

Az eszköz nem csupán hajók, hanem bármilyen mozgó objektum követésére is alkalmas. Céges autóflottáknál az előbb felsorolt funkciók képesek arra, hogy leellenőrizzék milyen hatékonyan használják a munkatársak a gépjárműveket, mennyire jó a flottakihasználtság, milyen stílusban vezetnek, és ezáltal mennyi üzemanyagot spórolnak avagy pazarolnak el a cég költségvetéséből. Továbbá - "A vajon hol járnak az üzletkötőim?" jellegű kérdésekre is könnyen választ ad az eszköz által kommunikált valós idejű útvonal.

Egyszemélyes Balatonkerülő vitorlásverseny


A pénteken rajtoló Balatonkerülő egyszemélyes versenyt a nyomkövetőnek köszönhetően a média és a szurkolók real-time követhetik nyomon az interneten és a csopaki kikötőben kihelyezett kivetítőn. A futam eseményeit a nagyobb publicitás és élvezhetőség érdekében közvetítik a CASON szponzorációs blogoldalán, a http://casongrandprix.net/ -en is. (logsped)
2009.09.25.