Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



BUSEXPO 2016

A NiT Hungary szervezésében megvalósuló, BUSEXPO-val egybekötve április 20-án a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia kerül megrendezésre.

Szakmai Konferencia, amelyen rangos magyar és külföldi előadók közreműködésével vitatják meg a piac aktuális helyzetét és perspektíváit. A közel 5000 négyzetméteren elterülő rendezvény helyszínére nosztalgiajárat szállítja majd az érdeklődőket, ahol a legújabb, legmodernebb buszok mellett a veterán járművek is helyet kapnak.

A zsámbéki drivingcamp Hungary ad otthont április 20-án Magyarország egyetlen buszos szakkiállításának, a BUSEXPO-nak. A NiT Hungary szervezésében, a VOLÁN Egyesülés szakmai partnerségével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Autós Nagykoalíció, a Budapesti Közlekedési Központ és a KTI támogatásával létrejövő rendezvényen a buszos személyszállítás hazai és külföldi képviselői is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.



A BUSEXPO keretein belül olyan gyártók is megmutatják magukat, amelyek a magyar szakkiállítás elmúlt három évében még nem jelentek meg. Így érkezik hozzánk többek között a fővárosiak számára a trolikról biztosan ismerős Solaris és a Temsa. A mintegy 40 kiállító soraiból az olyan nagy hazai gyártók sem hiányozhatnak, mint a Rába, a Kravtex, a K-F Service Solutions, de a kiállított típusok között megtaláljuk a Fordot, az ISUZU-t, az IVECO-t, a MAN-t, a Mercedest, a Scaniát, a SETRA-t, a VDL BOVA-t és a VOLVO-t is.



A minden eddiginél nagyobb érdeklődés miatt az idei expo nagyjából 4400 négyzetméter szabadtéri és 600 négyzetméter sátras kiállítási területet biztosít a jelentkezőknek, ahol interaktív bemutatkozási lehetőséget ad a buszvilág képviselőinek, a konferencia pedig teret enged a szakmai kommunikációnak.

A BUSEXPO-val egy időben zajló XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia neves felszólalói a hazai és a nemzetközi személyszállítási lehetőségeket is tárgyalják, Stephen Smith, a European Alliance for Coach Tourism (EACT) ügyvezetője pedig önálló előadásában részletezi majd az EU-s autóbuszos turizmus támogatásának jelentőségét. A konferencia kiemelt témája a küszöbön álló hazai közszolgáltatási piacnyitás, illetve a szolgáltatások környezetét meghatározó folyamatok, változások áttekintése a turisztikai célú személyszállításban.

„A BUSEXPO valódi szakmatársadalmi elismertséget vívott ki az elmúlt években, mára az egyetlen olyan autóbuszos szakmai rendezvénynap Magyarországon, amely képes szakmai tömegeket megmozgatni, és egy platformra hozni a személyszállítási szolgáltatásokat, a járműgyártói, forgalmazói és beszállítói kört, és a szakma iránt érdeklődő buszrajongókat. A kiállítási helyszín egyedülálló adottságai optimális környezetet biztosítanak az exkluzív kiállítói megjelenésre, és lehetőséget biztosítanak az Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia magas színvonalú megtartására is” – fejtette ki Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára.

„A BUSEXPO létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy évről évre markánsan növekszik a kiállítók és a bemutatott járművek száma, illetve minden évben telt házas érdeklődés mellett tarthatjuk meg konferenciánkat. Az idei rekordszámú részvételi regisztráció egyértelműen kifejezi a szakma igényét egy olyan éves rendezvény iránt, ahol a legújabb innovációk vonulnak fel, és leghitelesebb forrásból hangzanak el a jövőre vonatkozóan nélkülözhetetlen információk” – tette hozzá a főtitkár.

A BUSEXPO oldalán előzetesen regisztrált érdeklődőket nosztalgiabusz szállítja majd Budapest Déli pályaudvarról a szakkiállításra, de azok is gazdagodhatnak nosztalgikus élményekkel, akik egyénileg érkeznek a drivingcampre, hiszen a legmodernebb buszok mellett veterán járművek is helyet kapnak a rendezvényen.
(logsped)

2016.03.23.