Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBudapesti útdíj

Kapcsolódó oldal:  Törvénysértő a budapesti útdíj

Jogellenesen szed úthasználati díjat a főváros a teherfuvarozóktól, ezért a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal hatvan napot adott a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy hatályon kívül helyezze behajtási rendeletének vonatkozó részét - írta a pénteki Népszabadság.

A lap úgy értesült, hogy csütörtökön postázták a törvényességi észrevételt. A közigazgatási hivatal vezetője, Forgács Imre a lap információját megerősítve a Népszabadságnak elmondta: egy hasonló ügyben az Alkotmánybíróság már kimondta: a közúti közlekedésről szóló törvény szerint csak az autópályák esetében lehet úthasználati díjat kivetni, s azt is csak szakminiszteri rendelet alapján. Úthasználati díj kivetésére tehát az önkormányzatoknak nincs lehetőségük - olvasható a cikkben.

Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője a hír kapcsán a lapnak elmondta, hogy még nem látta a törvényességi észrevételt, így érdemben nem tud reagálni, de általánosságban megjegyezte: a kialakult helyzetről a Fővárosi Közgyűlésnek kell tárgyalnia, amely várhatóan május végén foglalkozhat a kérdéssel - számol be a Népszabadság.

2008.04.14.
Név:
E-mail cím:*
Telphely irányítószám:
Telphely helység:
Telphely útca, szám:
Telefon:
Fax:
Mobil:
Illetékes neve:
Illetékes telefonja:
Hirdetés szövege:
Tehegépkocsi adatok:
Hidetés feladó név:
Hidetés feladó telefon: