Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Brit leányvállalatot alapított a Waberer's

Az Egyesült Királyság legnagyobb konténerkikötőjének otthont adó Felixstowe-ban alapított leányvállalatot a Waberer's.

A Waberer's évtizedek óta a brit szigetek és a kontinentális Európa közötti áruforgalom szolgálatában áll és annak egyre nagyobb részét bonyolítja. Kamionjai hetente átlagosan 700 komplett rakományt fuvaroznak angliai úti céllal, illetve kiindulóponttal és évi több mint 35 ezer rakományt rakodnak a szigetország ipari és kereskedelmi központjaiban. A fuvarok csaknem 80 százaléka angliai, 15 százaléka walesi, 5 százaléka skóciai és néhány százaléka észak-írországi rendeltetésű, illetve feladású.

A cég szolgáltatásai iránti igények a brit szigeteken az elmúlt években mindig kétszámjegyű növekedést mutattak és az elmúlt évben 15 százalékkal haladták meg a megelőző év forgalmát. Az Egyesült Királyság jelenleg a Waberer's egyik legnagyobb piaca. Európa FTL (komplett rakomány) specialistája árbevételének több mint 15 százaléka köthető a szigetország gazdaságához. A Waberer's a növekvő igényekre reagált a leányvállalat megalapításával.

Optimális kiszolgálás

"A Waberer's több mint fél évszázada fuvarozza az ellátási lánc angol nagyvállalatainak és termelő üzemeinek áruit. Az angliai vállalat létrehozásával közelebb kerülünk megrendelőinkhez, még jobban megértjük fuvarozással és a logisztikai szolgáltatásokkal szembeni igényeiket. Erre szükségünk van ahhoz, hogy optimális kiszolgálást tudjunk nyújtani minden brit ügyfelünknek" - mondta a vállalat megalapításának bejelentésekor Lajkó Ferenc fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes. "A Waberer's UK Limited élére helyi szakembert neveztünk ki. Douglas French a legnagyobb helyi logisztikai vállalatok élén szerzett évtizedes tapasztalatai révén a minőség személyes garanciáját jelenti a megrendelőik számára" - mutatott rá a vezérigazgató-helyettes hozzátéve, hogy a menedzsertől a Waberer's angliai forgalmának középtávon való megduplázását várja.

Fiatal flotta, tág kapacitások

Douglas French, a Waberer's UK Limited lokális vezetője elmondta, hogy a költségérzékeny megrendelők elvárásainak mind teljesebb kielégítésére törekszik. "Ebben segítségemre van Európa egyik legfiatalabb és legmodernebb, több mint 3000 saját tulajdonú szerelvényből álló flottája, amelynek mintegy harmadát már Euro 6-os motorok hajtják meg. Szerelvényeink évente csaknem 30 millió kilométert futnak brit utakon".Kijelentette, hogy "a korszerű vezetésbiztonsági berendezésekkel ellátott környezetkímélő flotta jellemzően kevesebb, mint egy nap alatt képes a megrendelői igényeknek megfelelő méretű kapacitással kiállni bármely angliai megrendelő felrakási pontjára. A kapacitásokat az anyavállalat folyamatos járműbeszerzésekkel biztosítja. Az idén 1300 új, környezetbarát nyergesvontató frissíti és bővíti tovább a Waberer's flottát". Douglas French hozzátette, hogy az áruk biztonságos és hatékony fuvarozásához a Waberer's informatikai és telematikai rendszerére támaszkodik".
(logsped)

2014.03.17.