Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébBridgestone tatabányai gumigyár

Kapcsolódó oldal:  Átadták a Bridgestone tatabányai új gumigyárát

A japán Bridgestone csütörtökön hivatalosan megnyitotta első európai, teljesen automatizált üzemét a tatabányai Ipari Parkban.

A 66 hektáron fekvő üzem 200 dolgozónak biztosít munkát, a beruházás értéke 190 millió euró - hangzott el a gyár átadásakor.

Az új üzem a Bridgestone legújabb technológiájával (BIRD) működik és a második ilyen gyár, amelyet Japánon kívül hoztak létre - mondta el Shoshi Arakawa, a Bridgestone Corporation vezérigazgatója.

A BIRD technológia a teljes gumiabroncs-gyártási folyamatot automatizálja az anyagfeldolgozástól egészen a kész gumiabroncsok végső átvizsgálásáig. Az eljárás csaknem 100 százalékkal növeli a termelékenységet más technológiákhoz képest, valamint egyenletes minőséget és pontosan kiegyensúlyozott kerekeket eredményez.

A gyárban személy- és kisteherautókra készítenek nagyteljesítményű és nagyméretű abroncsokat, a gyártás a tervek szerint 2009-ben eléri a 8.000 darabot naponta.

A vállalat Lengyelországban egy teher- és autóbusz abroncsok gyártására szakosodott üzemet épít, amely várhatóan 2009 első felében kezdi meg a gyártást. A 200 millió eurós beruházással épülő gyárban 750 ember kap munkát, a termelés felfutása után napi 5000 abroncsot állítanak elő.

A Bridgestone Europe 12.400 dolgozót foglalkoztat Európában, 7 gumiabroncsgyártó üzemet működtet, valamint kutatási és fejlesztési központot és tesztpályát tart fent Olaszországban.

A világ első számú abroncsgyártója az árbevétel alapján a Bridgestone, leányvállalataival együtt 126 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, 179 gyárából 72 abroncsot gyárt, termékeit 150 országban forgalmazza. Minden ötödik jármű a világon Bridgestone gumiabronccsal van felszerelve. (GM)

További információk:

Telefon: 0036 1 430 2780


2008.04.08.