Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Bővülő trimodális logisztikai szolgáltatások a Budapesti Szabadkikötőben

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Csepeli Szabadkikötőben működő Mahart Gabonatárház Kft.-vel Magyarország egyik meghatározó fémhulladék begyűjtéssel, feldolgozással és kereskedelemmel foglalkozó vállalata, a Max Aicher vállaltcsoport 100% tulajdonában lévő UD Stahl Recycling Kft.

A szerződésről az érintett cégek vezetői úgy nyilatkoztak, hogy azt kapcsolataik mérföldkövének és együttműködésük új szakasza kezdetének tekintik.

A hulladék-feldolgozó vállalat, amely Magyarország tíz megyéjéből gyűjti az ócskavasat és elvégzi évi 120 000 tonna hulladék kohászati előkészítését is, további 30 000 tonnára kiterjedően pedig kereskedelmi tevékenységet végez, 2010 óta áll kapcsolatban a Mahart Gabonatárház Kft.-vel.

Az új megállapodás egy évtizedre meghosszabbította a bérleti szerződés hatályát, egyúttal kiegészítette a szabadkikötő trimodális szolgáltatásainak igénybevételével.

A többnyire közúton Csepelre érkező fémhulladék a rakodást, szelektálást, feldolgozást követően hajón, vasúton vagy közúton folytatja útját rendeltetési célállomására. Az egyezség lehetővé teszi a területen a fémhulladék kereskedelmet is. A mindezekhez a tevékenységekhez szükséges hatósági engedélyeket az UD Stahl Recycling Kft. a Mahart Gabonatárház Kft. közreműködésével szerezte meg.

A Mahart Gabonatárház Kft. anyavállalata, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. további beruházásokat végez bérlői, köztük az UD Stahl Recycling Kft. igényeinek minél gazdaságosabb kielégítése érdekében. Az általa üzemeltetett Csepeli Szabadkikötőben 3,5 milliárd forintos infrastruktúra fejlesztést hajt végre, megteremtve ezzel a már létező jogi környezet mellett a modern infrastrukturális környezetet is.
(logsped)

2015.08.25.