Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Bővítik a vásárhelyi ipari parkot

A bővítés több lépcsőben zajlik, a 17 hektáros keleti, a 20 hektáros déli I-es, a 13 hektáros nyugati és a 11 hektáros déli II-es szakaszban. (DM)

2020-ig 9,8 milliárd forint áll Hódmezővásárhely rendelkezésére a Területi és Területfejlesztési Operatív Programban. Ebből az önkormányzat 750 millió forintot szeretne fordítani a város határában található ipari parkra.

A bővítés több lépcsőben zajlik, a 17 hektáros keleti, a 20 hektáros déli I-es, a 13 hektáros nyugati és a 11 hektáros déli II-es szakaszban. A fejlesztés - a hozzá kapcsolódó beruházásokkal - Hódmezővásárhely legjelentősebb projektje. A 750 milliós uniós forrást a parkban utak építésére, az új területek közművesítésére, az internetszolgáltatás korszerűsítésére fordítanák - tudtuk meg Hegedűs Zoltán alpolgármestertől.

A tervek között szerepel még az ottani közvilágítás korszerűsítése - erre 100 milliót költenének -, valamint a keleti elkerülő megépítése, amely az ipari parkot köti majd össze a Kutasi úttal. Utóbbival kapcsolatban 1,4 milliárd forintra pályáznak. A három tétel összesen 2 milliárdot bőven meghaladó beruházás. A pályázatok beadásáról hamarosan, a februári közgyűlésen döntenek Vásárhelyen
(logsped)

További információk:2016.02.01.